Un nou centru de fertilizare in vitro, inaugurat în CapitalăUn nou centru de fertilizare in vitro a fost inaugurat săptămâna trecută, în Bucureşti.

Un nou centru de fertilizare in vitro, inaugurat in Capitala
Un nou centru de fertilizare in vitro, inaugurat în Capitală
Foto: compania

ProVita - Diagnostic și tratament a inaugurat, la 1 septembrie, o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.

"Cauzele infertilităţii sunt diferite: feminine - 40%, masculine - 40% sau necunoscute - 20%. Viața stresantă, situația economică, vârsta din ce în ce mai înaintată la care femeile aleg să devină mame sunt printre principalii vinovați de această situație. Există însă și situaţii în care, deşi femeia este sănătoasă din punct de vedere fizic iar cuplul întruneşte toate condiţiile pentru venirea copilului, femeia nu rămâne însărcinată. De aceea prima recomandare a medicilor pentru viitorii parinți este urmarea unui stil de viață sănătos, din punct de vedere fizic și psihic, precum și analize medicale regulate", a explicat dr. Dr. Gianina Brașoveanu, medic primar Obstetrică Ginecologie în cadrul Centrului Medical ProVita - Diagnostic și Tratament, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Infertilitatea este o problemă foarte importantă pentru societate, deoarece la nivel mondial afectează un cuplu din șase, cu repercursiuni grave asupra natalității. Nici în România situația nu este diferită, cel mai recent raport Eurostat evidențiind faptul că rata fertilității este de 1,41 copii per femeie, sub media UE-282 de 1,55.

În consecință, tot mai multe cupluri ajung în situația de a recurge la fertilizarea in vitro pentru a putea avea un copil. Această procedură poate fi utilizată pentru a concepe un copil biologic, sau folosind ovule donate, sperma sau embrioni; donatorii pot fi cunoscuți sau anonimi. Embrionul poate fi, de asemenea, implantat în uterul unei mame surogat. Șansele de a avea un copil sănătos folosind fertilizarea in vitro depinde de mulți factori, precum vârsta sau diverse cauze de infertilitate.

Fertilizarea in vitro este cea mai eficientă formă de reproducere asistată, dar are, la fel ca orice procedură, anumite riscuri: sindromul de hiperstimulare ovariană, sarcini multiple, risc crescut de cancer ovarian, riscurile asociate anesteziei generale, naștere prematură și greutate mică la naștere, avort, sarcina extrauterină, nașteri cu defecte și, nu în ultimul rând, stress (financiar, fizic și emoțional).

Etichete: centru, fertilizare in vitro, infertilitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE