Un nou centru medico-social inaugurat astăzi în Bucureşti. FOTOGALERIEPrimarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a inaugurat joi un nou centru de recreere pentru vârstnici care pune la dispoziţia bucureştenilor o bibliotecă virtuală metropolitană, cabinete de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi informatică, la care se adaugă şi o sală de jocuri de societate. 

Noul centru medico-social este situat în str. Valer Dumitrescu nr.33 din cartierul Ion Creangă, Sectorul 2. Abia deschis oficial, aproape 400 de bucureşteni s-au arătat deja interesaţi de serviciile oferite în mod gratuit tutoror celor care au peste 60 de ani. 

În cadrul centrului, Primăria Sectorului 2 asigură gratuit servicii de consiliere psihologică, juridică şi socială, plus servicii de formare continuă care includ cursuri de limbi străine şi informatică. În sala de informatică l-a întâlnit pe cel mai vârstnic membru al centrului, Dionisie Stanciu, în vârstă de 86 de ani, care vrea să ia lecţii de utilizare a calculatorului. "Toată treaba se face acuma pe calculator, nu pe jos ca altă dată. Eu vrea să mă perfecţionez pe calculator să vorbesc cu nepoţii mei în America", a spus bătrânul care louieşte de 57 de ani în cartierul Ion Creangă. 

Noul centru inaugurat, joi, în Sectorul 2, dispune de asemenea de o sală de lectură cu sute de volume de carte, sală de festivităţi în care pot fi organizate petreceri şi zile onomastice, se pot viziona filme şi se poate asculta muzică bună, dar şi o sală de jocuri de societate unde vârstnicii pot socializa cât mai bine. Ultima dintre acestea a fost testată inclusiv de primarul Neculai Onţanu care a jucat table cu preotul Ioan Rădulescu, prezent la eveniment. 

La centrul din str. Valer Dumitrescu nr.33, bucureştenii beneficiază totodată de ervicii de recuperare medicală, incluzând un cabinet de fizioterapie, unul de kinetoterapie şi sală de gimnastică. "Aici funcţionează şi un cabinet de medicină generală deoarece, în zonă, au fost desfiinţate toate cabinetele de medici de familie, după cum mi-au mărturisit cetăţenii", a declarat primarul Onţanu care a adăugat că "cea mai mare boală a persoanelor vârstnice este singurătatea" şi, astfel, noul centru vine tocmia în întâmpinarea nevoilor bătrânilor. 

Pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii în care funcţionează noul centru, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din cadrul Primăriei Sectorului 2 a accesat fonduri europene, valoarea totală a proiectului fiind de 3,57 milioane lei. "Proiectul DGASPC din Sectorul 2 este primul finalizat în Bucureşti pe Axa 3 privind îmbunătăţirea infrastructurii sociale. De altfel, vreau să remarc faptul că Primăria Sectorului 2 este cel mai mare beneficiar pe POR (n.r. - Programul Operaţional Regional) cu cele mai multe proiecte semnate până în prezent", a specificat Dan Nicula, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov. 

Noul centru este deschis de luni până vineri, între orele 9-18. Înscrierile se pot face la sediul DGASPC Sector 2 dar şi direct la recepţia centrului din str. Valer Dumitrescu nr.33. 

La eveniment au participat și deputații Gabriel Oprea și Rodica Nassar, preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor şi doctorul Iulian Popescu. 

În Sectorul 2 funcţionează alte cinci centre destinate gratuit bucureştenilor, respectiv "Clubul Înţelepţilor" din Bd. Basarabia nr.96, "Clubul Seniorilor" din Parcul Plumbuita, "Clubul Calderon" din str. J.L. Calderon nr.39, "Clubul Sf. Pantelimon" din Şos. Pantelimon nr. 301 şi "Centrul Sfinţii Mihail şi Gavril" din str. Ţepeş Vodă nr.7. 

 

Etichete: beneficiari, inaugurare, informatică, înscrieri, kinetoterapie, limbi străine, Neculai Onţanu, persoane vârstnice, Sectorul 2

0/4 COMENTARII
Nume
22 mar 18:46
+0
VOTURI
-0
mai Relu te platesc aia bine mai? pai pe banii cui s-a facut ? nu pe banii ta sau pe ai lui Ontanu, Ontanu n-are niciun merit, este ca si cum pe mine m-ar ovationa tot sectorul 2 pentru ca mi-am facut treaba la serviciu.
andrada
08 dec 18:02
+0
VOTURI
-0
Sediul e frumos si mai ales util,conteaza ca exista si oamenii in varsta pot socializa,au un sprijin ; cred ca e mai util societatii un bun gospodar in vremurile actuale cand vedem mai multi politicieni in loc de profesionisti ,care sa arate rezultate !!
anti-jigodii
30 nov 18:21
+0
VOTURI
-0
Stangaci, dar face ce stie, cum stie... Macar sa se vada ceva in urma "guvernarii" lor pe aceste sectoare ale Bucurestiului!
Insa unii nu fac decat sa se imbogateasca, sa suga cat se poate din bugetele primariilor, sa-si faca conace si alte treburi murdare (sa-i sature si pe altii cu care sunt afini, sa-si burduseasca conturile etc.).
Cat despre Oprea, acest agarici al vremurilor noastre tulburi, el e un fel de oportunist/pupincurist, fara nicio valoare sociala, fara nicio importanta umana, e o nulitate prezenta, inca!
Relu
30 nov 08:34
+0
VOTURI
-0
Ontanu face treaba buna in Sectorul 2, iar pe Oprea l-am vazut de multe ori in zona, nu doar in campanie, ci de ani de zile. indiferent de vremurile politice, Ontanu si cei care au facut echipa cu el au castigat. Uselistii din Sectorul 2 vor castiga pe linie, toti

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE