Un nou cutremur a avut loc în județul VranceaUn nou cutremur cu magnitudinea de 3.2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri seara, la ora locală 20,48, în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Un nou CUTREMUR in Vrancea (Foto stirileprotv.ro)
Un nou CUTREMUR în Vrancea (Foto stirileprotv.ro)

Seismul a avut loc la o adâncime de 70 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost: Covasna (34 km), Târgu Secuiesc (46 km), Focșani (51 km), Râmnicu Sărat (53 km) și Mărășești (58 km).

Miercuri s-au mai produs alte trei cutremure, două cu magnitudini de 3,3 și, respectiv, 3,5 grade pe scara Richter, în județele Vrancea și Prahova, iar unul de 2,8 grade pe Richter în județul Vrancea. În luna aprilie, în România au avut loc 11 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 3,5 grade Richter. 

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău. Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Etichete: cutremur, cutremur România, cutremur Vrancea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE