Un nou CUTREMUR în centrul Italiei. Seismul de 6,6 pe scara Richter, resimţit şi la RomaUn cutremur de 6,6 pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţa în centrul Italiei, în jurul orei locale 07:40 (06:40 GMT).

Cutremur Italia
Cutremur Italia

Seismul a avut loc la sud-est de Perugia, în apropiere de micul orăşel Norcia, fiind resimtit şi la Roma. Oamenii au ieşit imediat înspăimântaţi pe străzi.

Acest nou cutremur puternic are loc la aproape două luni după ce un alt seism major a ucis aproape 300 de oameni şi a distrus mai multe oraşe din regiune.

Mai multe clădiri, inclusiv două biserici, s-au prăbuşit peste oameni în urma seismului, spun martori.

Martori ai seismului de duminică dimineaţă, din centrul Italiei, au declarat că mai multe clădiri, inclusiv două biserici s-au prăbuşit peste persoane aflate înăuntru.

Locuitori din Tolentino (regiunea Marche) au declarat că s-a prăbuşit o biserică în care se aflau circa 30 de credincioşi care asistau la slujba de duminică.

La Norcia, s-a prăbuşit catedrala în care se aflau mai mulţi călugări, dar şi credincioşi.

La Amatrice, cel puţin doi oameni au fost scoşi de sub dărâmături.

Primarul din localitatea Castelsantangelo (centrul Italiei), Mauro Falcucci, aflată în apropiere de epicentru, a declarat că în localitatea pe care o administrează s-au prăbuşit numeroase clădiri în urma seismului produs duminică, la ora locală 7.41 (8.41 ora României), în Peninsulă, relatează La Repubblica.

Cutremurul, care a avut epicentrul localizat între Marche şi Umbria, în zona afectată deja de seismele din 24 august şi de săptămâna aceasta, a fost resimţit în tot centrul Peninsulei, inclusiv la Roma, unde oamenii au ieşit în stradă.

Localităţile cele mai apropiate de epicentru sunt Castelsantangelo, Norcia şi Preci.

Presa locală scrie că seismul a fost resimţit şi în Croaţia şi Bosnia Herţegovina.

Cutremurul a fost urmat deja de mai multe replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea 4,9.

 

 

Etichete: cutremur, cutremur italia, Italia, seism italia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE