Un nou CUTREMUR în VranceaUn nou CUTREMUR s-a produs vineri seară, în România, în judeţul Buzău. Seismul a avut o magnitudine de 3,4 pe scara Richter.

Un nou CUTREMUR in Vrancea (Foto stirileprotv.ro)
Un nou CUTREMUR în Vrancea (Foto stirileprotv.ro)

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter s-a produs vineri, la ora 17:17:38, în judeţul Buzău (zona seismică Vrancea), la o adâncime de 143 kilometri.

Un alt cutremur a fost înregistrat şi vineri dimineaţă. Potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului, cutremurul s-a produs vineri la ora 06:39, in judetul Vrancea.  Seismul a avut magnitudinea 3 şi s-a produs la 77 km adâncime. 

De la începutul anului, în România au avut loc 31 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,6 și 4,1 grade pe scara Richter. În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău. Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București. 

Etichete: cutremur, magnitudine, seism, vineri, Vrancea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE