Un nou IMPOZIT ar putea fi plătit de proprietarii de maşini vechi, în funcţie de ITPCompaniile de consultanţă propun Guvernului să introducă încă un impozit plătit de proprietarii de maşini vechi, stabilit în funcţie de gradul de poluare al autoturismului. 

Un nou IMPOZIT ar putea fi platit de proprietarii de masini vechi, in functie de ITP (Foto blog-autovit.ro)
Un nou IMPOZIT ar putea fi plătit de proprietarii de maşini vechi, în funcţie de ITP (Foto blog-autovit.ro)

Taxa ar putea fi stabilită în funcţie de rezultatele Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) şi s-ar adăuga celei de înmatriculare şi impozitului auto. Timbrul de mediu, taxa de mediu sau de poluare introduse de Guvern începând din 2007 încoace nu au oprit intrarea de maşini second hand în România.

„Ar trebui ceva mai mult faţă de acest timbru. Îl plătesc o dată şi după aceea pot să merg cu maşina pentru zece ani. Ar trebui ca maşinile mai poluante să plătească mai mult", spune Bogdan Belciu, partener într-o companie de consultanţă, citat de digi24.ro.

Începând cu anul 2008 numărul maşinilor aflate în circulaţie pe străzile din România, a crescut cu peste 21%, adică s-a apropiat de cinci milioane. Din păcate, peste 57% dintre acestea sunt mai vechi de zece ani. Vârsta medie a maşinilor din România a crescut de la mai puţin de opt ani în 2008 la aproape 13 ani în prezent.

Importatorii de maşini second-hand sunt însă revoltaţi. „Dacă vrem să încurajăm producţia internă, adică producţia de maşini autohtonă, introducem un mecanism coerent cum se practică în toate ţările: plăteşti o taxă relativ simbolică un an, doi, trei, iar din al treilea an această taxă începe să se mărească, astfel încât tu să fii stimulat să vinzi maşina şi să iei o maşină nouă", spune Florea Pârvu, director târg de maşini second-hand.

Etichete: Guvern, impozit auto, impozit masina, impozit nou, ITP

0/1 COMENTARII
Cris
16 Apr 22:17
+0
VOTURI
-0
Ia, sa mai suga pixul companiile de consultanta si toti ceilalti destepti care ne recomanda ei sa ne luam masini noi... Mereu cand Guvernul are de gand sa introduca o taxa apar tot felul de destepti binevoitori care o recomanda. Ia sa ne mai suga pixul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h