Un nou incident aviatic: Un avion Airbus A320, pe o cursa Barcelona-Germania, a aterizat de urgenţăUn avion Airbus 320, apartinand companiei spaniole Vueling, a aterizat de urgenta, miercuri, la Barcelona, la scurt timp de la decolare. Aeronava se indrepta spre Munchen, dar a fost oprita din drum deoarece pilotul a detectat un miros de fum, potrivit unei surse din cadrul companiei.

Un nou incident aviatic: Un avion Airbus A320, pe o cursa Barcelona-Germania, a aterizat de urgenta
Un nou incident aviatic: Un avion Airbus A320, pe o cursa Barcelona-Germania, a aterizat de urgenţă
Foto: sxc.hu

"Protocolul de urgenta a fost activat, dar aterizarea s-a desfasurat normal" pe aeroportul El Prat din Barcelona, de unde plecase marti cursa companiei Germanwings cu destinatia Dusseldorf, a carui prabusire marti in sudul Frantei s-a soldat cu moartea celor 150 de persoane aflate la bordul avionului, relateaza joi AFP, citat de ziare.com.

Cursa a decolat la ora 06.00 GMT (ora 8.00, ora Romaniei - n.red.) si, "dupa cateva minute, pilotul, urmand protocolul de securitate, a decis revenirea pe aeroportul din Barcelona, deoarece fusese detectat miros de fum in cabina", a adaugat sursa.

Pasagerii si echipajul au fost imbarcati la bordul unui alt avion A320 al companiei Vueling, care a aterizat la Munchen cu putin timp inainte pranz.

Un numar de 12 calatori din 137 "au decis sa nu mai calatoreasca cu avionul", a indicat sursa, subliniind totusi ca aceasta alegere ar putea fi motivata de folosirea timpului, avand in vedere intarzierea din cauza zborului.

Echipajul a fost acelasi pe ambele curse.

Etichete: airbus, aterizare de urgenta, avion, barcelona

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE