Un nou izvor de mare adâncime pentru apă potabilă va fi construit într-un parc din BucureştiUn izvor de mare adâncime, cu trei puţuri de alimentare cu apă potabilă, va fi construit în Parcul Al.I. Cuza din Sectorul 3 al Capitalei. Mai multe astfel de izvoare funcţionează deja în diferite zone din Sectorul 2, unde oamenii fac coadă la apă în fiecare zi, o altă fântână de mare adâncime fiind deschisă şi în Parcul Orăşelul Copiilor din Sectorul 4. 

Un nou izvor de mare adancime pentru apa potabila, construit intr-un parc din Bucuresti
Un nou izvor de mare adâncime pentru apă potabilă, construit într-un parc din Bucureşti

Noul izvor de mare adâncime ce urmează să fie construit în Parcul Al.I. Cuza din Sectorul 3 al Capitalei va capta apa prin trei puţuri amplasate la o adâncime de aproximativ 190 de metri şi vor asigura un debit de 6 litri pe secundă fiecare. Cele trei puţuri vor fi ampasate la o distanţă de 100 de metri între ele. 

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi recent de Consiliul Local Sector 3, valoarea totală a investiţiei în noul izvor de mare adâncime de alimentare cu apă potabilă se ridică la suma de 588.000 lei cu TVA. 

Izvorul de mare adâncime din Parcul Al.I. Cuza urmează să fie construit într-o lună și jumătate. 

Unde mai sunt deschise fântâni de mare adâncime pentru apă potabilă

În iulie 2013, în Sectorul 2 al Capitalei, au fost inaugurate patru fântâni de mare adâncime, pentru alimentarea gratuită cu apă potabilă a populaţiei. Una dintre cele patru fântâni, intitulată Fântâna "Sfânta Maria", funcţionează pe Şoseaua Pantelimon, la Parcul Florilor. Celelalte trei, respectiv Fântâna "Omeniei", Fântâna "Educatorilor" şi Fântâna "Armoniei", sunt amenajate în Parcul Motodrom din cartierul Fundeni, în Parcul Naţional din cartierul Basarabia şi la Parcul Obor, în faţa sediului Primăriei Sectorului 2. La cele mai multe dintre acestea, bucureştenii fac coadă în fiecare zi pentru a lua apă acasă cu bidoanele. 

Pentru acest an, Primăria Sectorului 2 a anunţat că vrea să deschidă zece astfel de fântâni. Mai multe detalii despre amplasarea celor 10 fântâni cu apă rece ca gheața găsiți aici.

În 2011, Primăria Sectorului 2 a inaugurat, în noua Piaţă Obor, prima fântână din cadrul acestui proiect de alimentare gratuită cu apă potabilă a populaţiei, de la care, susţin edilii, se aprovizionează, zilnic, sute de bucureşteni. Fântâna are adâncimea de 220 de metri.

În toamna anului trecut, a fost inaugurată de asemenea Fântâna "Tudor Arghezi" din Orăşelul Copiilor. Fântâna este situată pe esplanada cu acelaşi nume, în mijlocul unei piaţete pavată cu piatră cubică recuperată în urma asfaltării străzilor din Sectorul 4 şi recondiţionată. Are o adâncime de aproximativ 200 de metri și este alimentată de un izvor. 

Etichete: Capitală, Parcul Al.I. Cuza, puturi de mare adancime, realitatea, Robert Sorin Negoiţă, Sectorul 3

0/1 COMENTARII
cititor
19 sep 10:16
+0
VOTURI
-0
Rezulta gesturi dezgustatoare, cozi bidoane multe pentru apa. Alt spotrt national si nelipsita placere de a se sta la coada, cu inerentele certuri. Urmeaza ca smecherii sa inceapa comercializarea apei ca fiind plata. De ce nu este introdusa apa in retea, eventual redus pretul pentru beneficiari, ar fi corect, echitabil si civilizat

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE