Un nou operator pe piaţa de cablu TV din RomâniaTelekom România şi Orange au anunţat în luna februarie încheierea unui acord de roaming naţional şi un contract de de acces la rețeaua fixă urbană de fibră optică a Telekom. Francezii pregătesc însă o nouă surpriză pentru clienţii lor.

Un nou operator pe piata de cablu TV din Romania (Foto paginademedia.ro)
Un nou operator pe piaţa de cablu TV din România (Foto paginademedia.ro)

Acordul de roaming național dintre Telekom Romania Mobile Communications S.A. și Orange România S.A. acoperă serviciile de date 4G și 4G+, precum și serviciile de voce prin intermediul rețelei LTE, oferind clienților Telekom o experiență superioară în utilizarea serviciilor de broadband mobil. Astfel, clienții Telekom Romania se vor putea bucura de tehnologiile de comunicații 4G și 4G+ chiar și atunci când nu se află în aria de acoperire a rețelei 4G a Telekom Romania Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea rețelei Orange 4G/4G+, care acoperă 72% din populație la nivel național și 96% din populația urbană. Trecerea de la o rețea la alta se va face fără întreruperi și nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori.

Independent de acordul de roaming național, Telekom Romania și Orange România au semnat, de asemenea, un contract de acces la rețeaua fixă urbană de fibră optică a Telekom. Acesta permite Orange să intre pe piața serviciilor de comunicații fixe și să ofere clienților săi Internet fix de mare viteză, precum și servicii TV îmbunătățite.

Orange are deja 294.000 de abonați la serviciul de TV, prin DTH, însă va lansa şi servicii de cablu TV, nu doar prin satelit, conform surselor Capital. Serviciul Orange TV a înregistrat 294.000 de abonați, cu o creștere de 54,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar la Orange TV Go numărul de descărcări și actualizări ale aplicației a ajuns 1,8 milioane, în creștere cu 11% față de sfârșitul lui 2015. În primele trei luni ale acestui an, Orange România a obţinut venituri în valoare de 235,5 milioane de euro, în creștere cu 6,5% faţă de perioada similară a anului trecut. La 31 martie 2016, Orange România avea 10.009.000 clienți din care 48,2% abonați și 51,8% utilizatori ai serviciilor PrePay, ponderea în creștere a abonaților confirmând tendința de adopție a acestui tip de servicii.

Sursa: capital.ro

Etichete: cablu tv, operator cablu Tv, Orange, RDS, telekom, upc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE