Un nou partid în România, fondat de "tineri care susțin doctrina umanistă fondată de Dan Voiculescu"România va avea un nou partid: Partidul Puterii Umaniste Social Liberal (PPU-SL), format din membri ai Partidului Conservator care nu au dorit fuziunea cu PRL-ul lui Tăriceanu.

Dosarul de santaj al lui Dan Voiculescu, judecat in septembrie
Dosarul de șantaj al lui Dan Voiculescu, judecat în septembrie
Foto: obiectiv.info

Cel care a anunțat public formarea noului partid politic este senatorul Alfred Laurențiu, care a demis din Partidul Conservator, informează stiripesurse.ro.

Anunțul comitetului de inițiativă PPU-SL:

"Luni, 8 iunie 2015 la Tribunalul Bucureşti au fost depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este un partid nou, fondat de tineri care cred si sustin doctrina umanista fondata de profesorul Dan Voiculescu in 1992, precum si de lideri marcanti ai PC.

Citește și: S-a rupt partidul Conservator: Am ales să pun bazele unui nou proiect politic

Doctrina umanista este potrivită momentului şi poporului român, fiind singura care poate determina, credibil si consistent, o schimbare fundamentala. Această doctrină oferă repere teoretice şi practice pentru soluţionarea contradicţiilor majore manifestate în cadrul societăţii contemporane.

Esenta doctrinei umaniste este aceea ca natura umana este la baza tuturor lucrurilor.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) s-a născut din nevoia cetăţenilor României de a se regăsi, doctrinar şi organizatoric, într-o forţă politică puternică de centru, adresata clasei de mijloc, romanilor care in ultimii ani au suferit in tacere, au pierdut, au fost invrajbiti, umiliti si sacrificati.

Acest partid se adreseaza clasei de mijloc, fie ei profesori, medici, functionari, politisti, antreprenori sau pensionari, toti cei care au demonstrat ca sunt capabili sa fie proprii lor stapani.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) isi propune dezvoltarea clasei de mijloc în România şi promovarea capitalului autohton.

In egala masura, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) urmareste redescoperirea valorilor astfel incat criteriul valorii umane sa fie mijlocul de selectie in societate, inclusiv in politica.

Conform statutului, toti cei care vor adera la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) pana la primul Congres al partidului vor avea calitatea de membri fondatori.

Sute de persoane din intreaga tara si-au manifestat sustinerea pentru Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) si au transmis liste cu semnaturi pentru sustinerea infiintarii acestuia.

Primul Congres al PPU (social-liberal) va avea loc in luna noiembrie 2015 si va decide conducerea partidului pentru urmatorii 4 ani.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) va fi condus, până la primul Congres al PPU (social-liberal), de catre Comitetul de Inițiativă din care fac parte cei patru membri fondatori care au semnat actele de constituire.”

Etichete: partid, Partidul Conservator, ppu-sl

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE