Un nou partid la ALEGERILE LOCALE din București, cu profesioniști din mai multe domeniiALEGERI LOCALE 2016. Mai mulți profesionişti din diferite domenii au înscris la Tribunal un nou partid, "200 pentru Bucureşti", care are ca prim scop participarea la alegerile locale din 2016. Membrii fondatori ai partidului sunt Cristian Ştefănescu, Dan Niță şi Viorel Bîtu. De promovarea acestuia se va ocupa Bogdan Naumovici.

Un nou partid la ALEGERILE LOCALE din Bucuresti, cu profesionisti din mai multe domenii
Un nou partid la ALEGERILE LOCALE din București, cu profesioniști din mai multe domenii
Foto: b1.ro

ALEGERI LOCALE 2016. Numele partidului vine de la lista de 200 de candidaţi necesari pentru alegeri, compusă din aspiranţi la 193 de locuri de consilieri, şase de primari de sector şi unu de primar general, informează mediafax.ro.

Candidaţii vor fi selecţionaţi de o comisie, în acord cu specialităţile necesare în consiliul local. "Asfaltările, utilităţile publice, investiţiile nu au culoare politică. Dar au nevoie de specialişti", spune fondatorul Viorel Bîtu, consultant de afaceri şi fost membru în managementul unor mutinaţionale ca Arthur Andersen, Ernst & Young şi Accenture.

"Pe liste trebuie să se regăsească doar specialişti ce pot aduce valoare adăugată în consiliile locale: arhitecţi, jurişti, economişti, ingineri de construcţii civile şi de utilităţi, manageri din sănătate, educaţie sau cultură, specialişti de mediu sau în alimentaţie publică", mai spune Bîtu.

ALEGERI LOCALE 2016. Candidaţii vor fi evaluaţi după trei criterii: acela de a nu fi ocupat vreo funcţie în care au fost numiţi politic, cinstea şi competenţa.

Criteriul "apolitismului" este eliminatoriu, iar competenţa e în primul rând profesională, dar şi legată de aşa-numitele "soft skills administrative".

ALEGERI LOCALE 2016. "Schimbarea trebuie începută de undeva. Iar noi credem că fiecare trebuie să înceapă din oraşul său, de la alegerile locale. Credem că soluţia trebuie să fie colectivă, credem că ea trebuie să vină de la societatea civilă şi nu de la actualele partide şi credem că trebuie să se bazeze pe specialişti. Credem în cei trei C: cetăţeni, cinstiţi şi competenţi', a spus Bogdan Naumovici, managing partner la 23 Communication Ideas şi coordonator al comunicării noului partid.

Naumovici a adăugat că pentru "200 pentru România" şi-au manifestat disponibilitatea de a lucra pro bono nume cunoscute din agenţiile de publicitate româneşti.

Etichete: 200 pentru bucuresti, alegeri 2016, alegeri bucuresti, alegeri locale 2016, bogdan naumovici

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE