Un nou proiect controversat, propus pe Șos. Kiseleff. Ce spun arhitecțiiVilă cu piscină în incinta și pe spațiul verde al unui bloc de locuințe, pe Șoseaua Kiseleff. Acesta este proiectul controversat care a fost dezbătut, miercuri, în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Arhitecții au fost mulțumiți de proiectul de arhitectură, dar în total dezacord în ceea privește locația imobilului. Astfel, ridicarea noii vile era propusă pe o parcelă de teren care făcea parte din zona verde și de incintă a unui bloc de locuințe de pe Kiseleff. Terenul a ajuns la proprietar prin intermediul RAPPS, care în urmă cu câțiva ani "a tăiat" o suprafață de teren din curtea imobilului de locuințe, aflat tot la RAPPS, și a dat-o în compensație pentru un teren situat în altă zonă a Bucureștiului. "Este un abuz din partea RAPPS", au spus arhitecții, care au și respins proiectul. 

O vilă cu două etaje și piscină generoasă a fost propusă pentru a fi construită pe Șos. Kiseleff la intersecția cu strada Uruguay. Terenul pe care era propusă vila se află însă în zona verde și în curtea unui bloc de locuințe și a fost oferit de RAPPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat) în compensație pentru un alt teren situat în altă zonă a Bucureștiului.

"Terenul a fost primit în compensație de la RAPPS pentru un teren aflat la mama naibii. Apoi proprietarul a vândut terenul altcuiva. Aici s-a dat o locuință ignorând orice regulament de urbanism. Acesta era spațiu verde al acestui bloc", a spus arhitectul Dan Marin, membru în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei.

"Ce s-a întâmplat aici este un abuz din partea RAPPS", a spus și arhitectul Bogdan Bogoescu.

Arhitectul Vlad Cavarnali a spus că acest proiect nu respectă nici retragerea față de aliniamentul din PUZ zone protejate. 

"Acest loc nu ar fi trebuit să constituie teren pentru compensație. De ce nu au dat teren în curtea Palatului Parlamentului", a precizat arhitectul Sorin Gabrea, președintele Comisiei de Urbanism.

În final, Comisia de Urbanism a respins proiectul ce a fost prezentat de arhitectul Dan Șerban, membru al Comisiei în cauză. 

"Mă îngrijorează situația. S-ar putea extinde în toată zonă. Este o alterare a zonei", a mai spus Sorin Gabrea.  

Citește și Distrugerea copiei în miniatură a grădinilor de la Versailles, blocată de Tribunalul București

 

 

 

Etichete: Comisia de Urbanism, rapps, realitatea, soseaua kiseleff

0/6 COMENTARII
Idi
02 apr 19:28
+0
VOTURI
-0
Au nu inteleg cum ajung astfel de proiecte de o jena maxima...proiecte de student esuat de anul II..la Spiru Haret ..pe masa unei Comisii de urbanism

Nici nu mai am ce spune de elaborator, desenator s.a. pt ca pt caricaturile astea nici nu merita sa bat in taste!
Lionel
02 apr 16:56
+0
VOTURI
-0
Vrem si noi sa stim care e beneficiarul acestui PUZ minunat!!!

Ca sa nu mai vorbimde intocmitori pt ca noi, arhitectii stim mai bine...inclusiv cume cu gastile formate intre profesorii din facultatea de urbanism care se intind prin OAR UAR Comisii de urbanism si tot asa. E o mare fericire si infratire intre cateva personaje si acolitii lor

Cred ca secuvins i niste sanctiuni, daca nu acum, macar pe viitor...si sa nu se rezume la respingerea pur si simplu a cate unui proiect ci ma refer la sanctiuni complementare.

De exemplu: suspendarea dreptului de semnatura sefului de proiect, idem si pentru ceilalti de prin cartus, cei de la Intocmit, desenat, verificat s.a.m.d pt ca in fond, la noi merge sa puna stampila oricine la fel cum te poti si ascunde la fel de bine intr-o alta rubrica gen "Intocmit", "verificat" s.a. in ideea ca nu pateste nimeni nimic; cu greu sefuld e proiect, cu atat mai greu ceilallti aflati in cartus!
.... la asta suntem buni, la dat cu stamplia, la inchiriat dreptul de semnatura si tot asa.

Si atentia la astia periculorsi, care au si stampula de OAR (aia cu TNA) si de RUR


Rusine dragi colegi, rusine mare domn profesor Dan Corneliu Serban !
Mihai
02 apr 16:46
+0
VOTURI
-0
E vorba de unul din marii smecheri ai PUZ-urilor din bucuresti sare isi trece de multe ori prin propria comisie proeictele.. respectiv DD Design Studio, se vede clar in poza, sef proiect Dan Corneliu Serban, pr arh Ecaterina Coloros-Mocanescu ...o semi-fosta-studenta-vrea-sa-fie-arhitecta si inca o stagiara.
Asa se face arhitectura la noi!
Si ce e mai grav e ca smecherii astia fac si Puz-urile, le si aproba, pe urma au pretentia sa faca si proiectul de arhitectura si tot asa
EVIDENT ca majoritatea celor din comisii sunt si PFA-uri sau asociati in firme care intocmesc proiecte pe care tot ei le aproba!!!!
Consultatit doar elaboratorii si sefii de proiecte pt toate puzurile si comparati pe urma cu membrii de comisii (incluziv rude de gradul I)
vlad
02 apr 10:36
+0
VOTURI
-0
Ok, bine ca au refuzat amplasamentul, DAR erau de acord cu proiectul??? Deci daca chiar avea terenul permiteau aluia sa construiasca monstruozitatea aia pe Kiseleff ??? S-ar potrivi ca nuca-n perete... incredibil
AAA
01 apr 14:21
+0
VOTURI
-0
Cladirea din curtea initiala, generoasa este P+2 iar baietii vor sa faca pe o bucata din curte un P+3 si piscina! Ce drac de urbanism este asta! Spagarii RAPPS!
LDB$55
01 apr 14:18
+0
VOTURI
-0
Nu e singurul abuz al RAPPS. Si un alt teren din Parcul Filipescu a fost vandut toamna trecuta tot de RAPPS si acum se doreste construirea unui bloc de 5 etaje. Terenul face parte din Parcul Filipescu din curtea vilei Filipescu-Brancoveanu, monument istoric si sediul PNL, teren ce este de asemenea spatiu verde!
Un mic istoric cum a fost retrocedat in compensare (mare smecherie) terenul dar si despre acelasi proiect din 2010, puteti citi in articolul:
http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-7323572-teren-retrocedat-linga-soseaua-kiseleff-noul-proprietar-vrea-bloc-trei-niveluri.htm

Cum e posibil ca un membru al Comisiei Tehnice de Urbanism (nu e singurul: Gabrea,...) sa isi treaca proiectele prin propria comisie. De conflict de interese s-a auzit in tara asta?
Poate totusi face DNA un pic de caratenie si in acest domeniu, ca e mare nevoie.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE