UN NOU PROTEST al sindicaliştilor RADET, în faţa GuvernuluiSindicaliştii de la RADET continuă protestele. Aproximativ 200 de oameni au pichetat, miercuri, 25 mai 2016, Guvernul României, acţiunea având ca scop soluţionarea situaţiei generate de poprirea de 100% impusă de către Electrocentrale Bucuresti, pe conturile regiei.

RADET
RADET

Neridicarea popririi de 100% impusa de catre Electrocentrale Bucuresti pe conturile RADET de la data de 01 aprilie 2016 conduce la noi actiuni de protest ale Sindicatului Liber Independent din RADET Bucuresti.

Aproximativ 200 de membri ai Sindicatului Liber Independent din RADET Bucuresti au decis să picheteze începând de miercuri, 25 mai 2016, între orele 12.00 -14.00, Guvernul României (în fata Muzeului Antipa), actiunea având ca scop solutionarea situatiei grave generata de poprirea de 100% impusa de catre Electrocentrale Bucuresti, pe conturile regiei, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Liber Independent din RADET Bucuresti.

"Nerezolvarea acestei situatii devine catastrofala pentru cetatenii Bucurestiului. Mentinerea popririi de 100% pe conturile RADET, lasa regia fara cea mai mica rezerva de bani, blocând toate activitatile necesare reparatiilor în sistem, inclusiv cele de interventii la avariile care se produc zilnic. Am actionat pe toate planurile.

Am avut întâlniri cu toti reprezentantii institutiilor implicate în aceasta situatie, mai putin cu Ministrul Energiei care nu vrea sa auda de pichetarile sindicalistilor si nici de motivul acestora. Fara nici un rezultat. Am fi organizat actiunile de protest în fata Ministerului Energiei, însa, din motive tehnice, Comisia de autorizare a evenimentelor si actiunilor cetatenesti a declinat cererea noastra.

Începând de astazi pâna pe 30 mai pichetam în fata sediului Guvernului României. RADET este determinat sa lupte pe toate planurile. Astfel, avem si actiuni în instanta ce contesta modalitatea de stabilire a preturilor pentru energie electrica si termica în centralele de cogenerare de înalta eficienta, modalitate ce favorizeaza energia electrica. Nu ne vom opri pâna când nu se va întelege ca RADET trebuie privit dincolo de interesele politice si ca este un serviciu vital locuitorilor unei capitale europene", a declarat Ioana Stoica, Presedintele Sindicatului Liber Independent din RADET Bucuresti.

Etichete: protest guvern, protest sindicalisti RADET, RADET

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE