Un nou protest al taximetriştilor! Centrul Capitalei, blocat de peste 5000 de maşiniConfederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat, marţi, că va organiza miercuri, 17 aprilie, în Piaţa Victoriei, un protest cu 5.000 de taxiuri împotriva Ordonanţei de Urgenţă "pentru menţinerea pirateriei".

Proteste transportatori
Proteste transportatori

 

Protestul se va desfăşura în intervalul orare 6:00-18:00, în Piaţa Victoriei, şi ar urma să participe mai multe asociaţii, printre care şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

"Cerem Guvernului să renunţe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane şi nu înţelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „piraţi" că le va rezolva problema prin OUG şi explică necesitatea legiferării prin ordonanţe de urgenţă ca necesitate, motivând urgenţa prin faptul că Preşedintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare", se arată în comunicat.

Potrivit COTAR, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii şi vicepremier, a făcut declaraţii din care reiese că s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru menţinerea pe piaţă a platformelor de ridesharing, iar protestul este îndreptat împotriva acestora.

"Chiar dacă se doreşte intrarea în legalitate a unor noi forme de transport rutier de persoane, acest lucru nu se poate face decât cu respectarea legislaţiei în vigoare. Prin OUG, Guvernul trece peste orice lege din această ţară. Nu există nicio urgenţă reală care să justifice o astfel de ordonanţă", a declarat preşedintele COTAR-CNTR, filiala Timiş, Teodor Pesteleu.

Reprezentanţii COTAR şi ai FORT au organizat, în ultima perioadă, mai multe proteste în Bucureşti, acuzând platformele de ridesharing, precum Clever şi Uber, că nu ar funcţiona în legalitate.

Etichete: Bucureşti, protest, taxi, trafic blocat

0/1 COMENTARII
Valentin
17 apr 08:04
+0
VOTURI
-0
Astia chiar au innebunit? Iar blocheaza centrul orasului ma nene, lumea merge la munca... hai sa iesim toti la protestat, nu mai e paine la magazin, hai in piata Victoriei! Angajati-va nene la Uber daca nu va convine... dar nu va angajeaza nimeni, ca sunt majoritatea niste lichele, fosti puscariasi si interlopi. Jegosi cu pretentii! Fiti convinsi domnilor manevrabili politic de la COTAR , ca Uber plateste mai multe taxe decat toti taximetristii din Bucuresti la un loc! Piratii sunt printre voi, domnilor... verificati-i mai des, verificati masinile, ITP-urile, verificati-va pe voi inainte sa urlati la Uber si la "piratii din Caraibe". Blocati voi orasul ca asa va convine si ca va da voie Firea lu' Pandele, ca de era unul mai al dracu' nu mai suflati o vorba. Hai, la munca, nu la schelalait, ca blocati orasul aiurea!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE