Un nou caz de corupţie la Sectorul 1. Vasile Moţoc şi alţi consilieri, suspectaţi de luare de MITĂUPDATE După ce fostul primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman a fost acuzat de corupţie de DNA, un nou scandal loveşte la vârful administraţiei locale. Primarul interimar, Vasile Moţoc, are şi el probleme penale. Procurorii de la DNA Ploieşti l-au chemat, luni, pentru a-l pune sub acuzare. Potrivit unei declaraţii-martor, primarul interimar ar fi primit mită 10.000 euro, iar consilierii locali câte 4.000 euro după fiecare şedinţă de Consiliu Local. Mita ar fi fost luată pentru aprobarea unor proiecte ale Consiliului Local Sector 1. 

Un nou scandal de coruptie la Primaria Sectorului 1. Vasile Motoc, suspectat de luare de MITA (Foto puterea.ro)
Un nou scandal de corupţie la Primăria Sectorului 1. Vasile Moţoc, suspectat de luare de MITĂ (Foto puterea.ro)

UPDATE Conform unei declaraţii-martor, Vasile Moţoc, primarul interimar al Sectorului 1, ar fi primit mită 10.000 euro la finalul şedinţelor de Consiliu Local, iar ceilalţi 27 de consilieri locali câte 4.000 euro fiecare.

Potrivit declaraţiei-martor, un consilier personal ar fi înmânat banii primarului interimar şi consilierilor locali chiar în biroul fostului edil, Andrei Chiliman, acuzat şi el de fapte de corupţie. 

O angajată a Primăriei Sectorului 1 a făcut dezvăluirea în dosarul fostului primar Andrei Chiliman, anunţă România TV. 

De altfel, în același dosar, procurorii DNA Ploiești au audiat, în ultima perioadă, 16 consilieri locali de la Sectorul 1, toți suspecți de luare de mită, între care Marinela Adam, Mircea Iorgulescu, Cosmin Marius Fodoroiu, Mircea Dan Stăncescu, Steliana Dinu și Pavel Bogdan, informează Agerpres. 

Primarul interimar al Sectorului 1, Vasile Moţoc, a fost citat de procurori pentru a fi pus sub învinuire. Potrivit unor surse, Moțoc este suspectat de luare de mită, într-un dosar de corupție disjuns din cel în care este urmărit penal primarul Andrei Chiliman.

Ce avere are primarul interimar al Sectorului 1

Primarul interimar al sectorului 1, Vasile Moţoc, este membru al Partidului Social Democrat din anul 2003.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, edilul deţine, împreună cu soţia sa, patru terenuri agricole, de aproape zece mii de metri pătraţi, şi alte trei terenuri intravilane. Cei doi mai au în proprietate trei case. Cea mai mare, cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, este cumpărată în 2013, doar pe numele soţiei, deşi aceasta are un venit de 925 de lei lunar, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale.

Moţoc a absolvit Facultatea de Drept şi a urmat două cursuri de Master în acelaşi timp, între anii 2010 şi 2012.

Conducerea Primăriei Sectorului 1 a fost preluată de Vasile Moţoc, vara trecută, după ce Andrei Chiliman a fost suspendat din funcţia de primar al Sectorului 1. Chiliman este acuzat de DNA că ar fi primit comisioane în schimbul atribuirii unor contracte publice. În acest mod, la Andrei Chiliman ar fi ajuns 670 de milioane de euro. 

Etichete: DNA, luare de mită, mită, mita consilieri locali, proiecte Consiliul Local, Sectorul 1, suspect, vasile motoc

0/1 COMENTARII
Secu
22 feb 10:47
+0
VOTURI
-0
Absolut toti au luat spaga si sunt buni de puscarie. Doar nu stateau de prosti in functiile alea!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE