Un nou sechestru pe averea lui Sebastian Ghiță. Deputatul, pus sub control judiciarUn nou dosar penal a fost deschis pe numele lui Sebastian Ghiță. Deputatul este acuzat de dare de mită, spălare de bani și instigare la abuz în serviciu. Procurorii DNA au pus sechestru pe 3,5 milioane de lei din averea parlamentarului. Sebastian Ghiță a fost pus și sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. 

Un nou sechestru pe averea lui Sebastian Ghita. Bunuri de 3,5 milioane lei, imobilizate
Un nou sechestru pe averea lui Sebastian Ghiță. Bunuri de 3,5 milioane lei, imobilizate

Un nou dosar penal a fost deschis pe numele lui Sebastian Ghiță. Deputatul este acuzat de dare de mită, spălare de bani și instigare la abuz în serviciu. Procurorii DNA au pus sechestru pe 3,5 milioane de lei din averea parlamentarului. Sebastian Ghiță a fost pus și sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. 

Comunicatul DNA: 

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:

BĂDESCU IULIAN, primar al municipiului Ploiești, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- luare de mită,
- abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit,

GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat în Parlamentul României, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- dare de mită,
- instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit,
- spălare de bani.

De asemenea, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 14.07.2015, până la data de 11.09.2015, față de inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

Inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Ghiță Sebastian Aurelian și Bădescu Iulian, până la concurența sumei de 3.533.600 lei."

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, suspectul Bădescu Iulian, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea suspectului Ghiţă Sebastian Aurelian, a acordat unui club sportiv, susținut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unității administrativ teritoriale cât și un folos necuvenit, obţinut de asociaţia respectivă.

Această finanțare a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul ,,Promovarea sportului de performanţă”, organizată, în baza legii privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, de către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti).

Pentru alocarea sumei respective de bani, suspectul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la suspectul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care suspectul Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei.

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi suspecți.

În perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Ghiţă Sebastian Aurelian, a disimulat adevărata natură a provenienţei a imobilului, prin efectuarea unor plăţi (reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, către o societate administrată în fapt de suspectul Bădescu Iulian.

Ulterior, această sumă de bani a fost transferată de suspectul Bădescu Iulian către o altă societate controlată de suspectul Ghiţă Sebastian Aurelian, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită".

"Una dintre acuzații vizează achiziționarea de către primarul Iulian Bădescu, de la o firmă pe care se presupune că o controlez, a unui imobil. Eu nu am responsabilitate directă în firmă și presupunerea că eu aș controla acestă firma trebuie dovedită. Valoarea respectivului imobil și finanțarea primită de echipa de baschet de la primărie sunt egale si atunci de ce firma ar fi dat vila primarului când ar fi putut da banii direct echipei de baschet", a declarat Sebastian Ghiță la ieșirea din sediul DNA.

Deputatul este acuzat de noi fapte de corupţie pe care le-ar fi comis în perioada 2012 – 2013, potrivit unor surse judiciare. Sebastian Ghiță i-ar fi dat primarului din Ploiești, Iulian Bădescu, o vilă în valoare de 1 041.000 lei, în schimbul unor finanțări de la primăria Ploiești.

Etichete: control judiciar, dosar penal, Sebastian Ghiţă, sechestru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE