Termen final pentru introducerea sensurilor unice pe Dorobanți și pe Lacul Tei.CÂND INTRĂ ÎN VIGOAREIntroducerea sensurilor unice pe Calea Dorobanți, strada Polonă, Bd. Lacul Tei și strada Ramuri Tei se amână cu două săptămâni. Potrivit reprezentanților Administrației Străzilor, noile reguli de circulație vor intra în vigoare la începutul lunii august. Până atunci se vor monta stâlpișorii anti-parcare și vor fi terminate marcajele rutiere de sens unic. 

Introducerea sensurilor unice pe Calea Dorobanți, strada Polonă, Bd. Lacul Tei și strada Ramuri Tei se amână cu două săptămâni. Noile reguli de circulație ar fi trebuit să intre în vigoare în această săptămână, însă lucrările nu au fost terminate, iar inaugurarea a fost amânată pentru începutul lunii august. 

"Acum se montează stâlpișorii anti-parcare și se realizează marcajele rutiere de sens unic. În rest, toate lucrările sunt terminate. La începutul lunii august totul va fi gata și vor intra în vigoare noile reguli de circulație", a precizat pentru B365.ro, Carmen Dincă, purtător de cuvânt al Administrației Străzilor. 

Astfel, peste aproximativ două săptămâni, șoferii vor putea circula pe bulevardul Lacul Tei doar pe direcția Facultatea de Construcții - Bd. Barbu Văcărescu. Circulația în sens invers va fi permisă doar autobuzelor RATB, care vor dispune astfel de o bandă specială.

"Se va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei, de la intersecția cu strada Maica Domnului până la Bd. Barbu Văcărescu. Porțiunea cu linie de tramvai, de la Doamna Ghica la Maica Domnului, nu va fi afectată, circulația rămânând aici pe ambele sensuri. Se va circula pe sens unic dinspre Facultatea de Construcție către Bd. Barbu Văcărescu. Concomitent, vom introduce sens unic, dar în direcția opusă pe strada Ramuri Tei, dinspre Barbu Văcărescu către Parcul Lacul Tei", a declarat pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Lucrările pentru introducerea sensului unic pe cele două artere sunt aproape terminate pe Bd. Lacul Tei și pe strada Ramuri Tei unde au fost realizate lucrări de drum și instalate indicatoare rutiere.

Tot în sens unic se va circula și pe Calea Dorobanți și pe strada Polonă. "Se va introduce sens unic pe Calea Dorobanți între Ștefan cel Mare și Bd. Dacia și pe strada Polonă, între aceleași artere. Practic, pe Calea Dorobanți se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polonă în sens invers", a precizat directorul de la Transporturi.

Pe Calea Dorobanți vor avea voie să circule în ambele sensuri doar mijloacele de transport în comun. Astfel, o bandă va fi destinată strict autobuzelor pentru deplasarea pe sensul Piața Lahovari - Șos. Ștefan cel Mare. 

Pe Calea Dorobanți au fost montate deja indicatoarele rutiere pentru sensul unic, iar pe segmentul cuprins între intersecția cu strada Mihai Eminescu și Piața Lahovari au fost terminate și marcajele rutiere.

Pe această arteră au fost reparate trotuarele și carosabilul, iar în zona intersecției cu Bd. Dacia și strada Mihai Eminescu, dar și în Piața Lahovary, pastilele au fost reconfigurate pentru a se asigura un acces mai facil pietonilor.

Unde se mai introduce sens unic

Primăria Capitalei are în plan introducerea unor sensuri unice și a benzilor speciale pentru mijloacele de transport ale RATB pe aproximativ 30 de artere din Capitală. Direcția de Transporturi a întocmit deja o listă cu străzile și bulevardele, pe care vor fi introduse noile reguli de circulație, printre ele fiind nominalizate și Bd. Gh. Magheru, Bd. N. Bălcescu, Calea Moșilor sau Drumul Taberei.  VEZI LISTA COMPLETĂ. De asemenea, în Comisia de circulație, dar și în Comisia de Urbanism din Primăria Capitalei s-a propus deja introducerea sensurilor unice și pe Calea Floreasca și Barbu Văcărescu. 

Aceste propuner nu vor intra în vigoare prea curând, însă. Deocamdată, sensurile unice vor fi introduse doar pe Bd. Lacul Tei, Strada Ramuri Tei, Calea Dorobanți și strada Polonă. Într-un răspuns remis B365.ro, reprezentanții Administrației Străzilor au precizat că nu există deocamdată planuri concrete pentru introducerea de noi sensuri unice în București în perioada imediat următoare.

Etichete: Bd. Lacul Tei, Calea Dorobanţi, realitatea, sens unic, strada Polonă, strada Ramuri Tei

0/2 COMENTARII
vlad
15 iul 13:01
+0
VOTURI
-0
Sens unic pe Magheru??? Pai sa spuna si alora de la Piata Romana care se apuca de un pasaj inutil :))
Andrei
14 iul 20:57
+0
VOTURI
-0
Sa vezi cat o sa stai la semafor la perla !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h