Un nou tren de metrou pus în circulaţie pe Magistrala Berceni-PiperaMetrorex anunţă că vineri va fi pus în exploatare pe Magistrala 2 Berceni – Pipera cel de-al șaptelea tren tip BM3, denumit „Cerna", din pachetul de 8 trenuri care au ca termen final de punere în funcțiune data de 30 iunie.

Un nou tren de metrou pus in circulatie, de maine, pe Magistrala Berceni-Pipera
Un nou tren de metrou pus în circulaţie, de mâine, pe Magistrala Berceni-Pipera
Foto: cetateanul.net

"În perioada 21 - 22.06.2016 a avut loc recepţia la punerea în funcţie a trenului de metrou achiziţionat de la firma CAF Spania. De asemenea, a fost recepţionat şi echipamentul ATC îmbarcat, montat pe acest tren, echipament achiziţionat de la firma Bombardier Transportation – Italia. În data de 23.06.2016, trenul de metrou tip BM3 Putna va fi predat către furnizorul serviciilor de mentenanţă, firma SC Alstom TransportSA, în vederea efectuării serviciilor de mentenanţă preventivă. Precizăm că trenul tip BM3 nr. 1323 –2323 Cerna este al şaptelea din cele 8 trenuri tip BM3 achiziţionate care au ca termen final de punere în funcțiune 30.06.2016. După introducerea în circulaţie a acestui tren, Metrorex va avea în exploatare cu călători 23 de trenuri tip BM3 din cele 24 contractate cu firma CAF - Spania", a transmis directorul Metrorex, Marin ALDEA, printr-un comunicat de presă.

Noile trenuri produse de CAF pentru București au fost achiziționate în baza unui contract semnat cu Metrorex în noiembrie 2014.

Metrorex a cumpărat, la finele anului trecut, cu 58,6 milioane de euro, încă 8 trenuri de metrou de la compania spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF).

Metrorex a atribuit, pe 24 noiembrie, un contract pentru achiziţionarea şi punerea în funcţiune a 8 trenuri noi de metrou tip BM3 de la compania spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles. Valoarea totală a contractului este de 47.288.472 euro fără TVA, respectiv 58.637.705 euro cu TVA. Anunţul a fost publicat marţi, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Contractul a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare pentru că "lucrările / produsele / serviciile suplimentare sunt comandate în condiţiile stricte stabilite în directivă", potrivit anunţului publicat în SEAP.

Practic, achiziţia celor 8 trenuri de metrou CAF reprezintă o extensie a contractului comercial nr. 89/29.11.2011, în valoare de 97.012.450 Euro fără TVA, privind achiziţia a 16 trenuri noi de metrou, contract ce a fost atribuit în urma unei licitaţii publice internaţionale.

Noile trenuri incluse în contractul atribuit de Metrorex pe 24 noiembrie sunt similare celor 16 garnituri cumpărate de la CAF în baza unui contract în valoare de 97 milioane de euro semnat în 2011, potrivit companiei spaniole.

Primele trenuri achiziţionate de la CAF în urma acordului din 2011, care a fost extins să includă noua comandă, au fost introduse în circulaţie începând cu data de 9 iulie.

Trenul CAF are 6 vagoane, lungimea de 113,6 m, lăţimea de 3,2 m şi are capacitatea de a transporta un număr de 1.200 de călători. Viteza maximă este de 80 km/h, iar viteza comercială este de 40 km/h.

Reamintim totodată că licitaţia privind noile trenuri de metrou pentru Magistrala 5, câştigată tot de CAF, a fost BLOCATĂ, după ce DNA a deschis un dosar penal în cauză.

Etichete: Metrorex, metrou, trenuri Metrorex

0/3 COMENTARII
Oul Metropolitan
24 Jun 07:43
+0
VOTURI
-0
Sunt mai jalnice decat acelea facute acum 40 de ani in Romania. Dar prostu' pana nu e si fudul...
Anita Frank
23 Jun 20:20
+0
VOTURI
-0
CUM I Got împrumutul meu de la aceasta companie MARE

Buna ziua dragii mei oameni, eu sunt Anita Frank, care trăiesc în prezent în New Jersey City, Statele Unite ale Americii. Sunt văduvă în acest moment, cu trei copii și am fost blocat într-o situație financiară în aprilie 2015 și am nevoie să-și refinanțeze și să plătească facturile. Am încercat caută împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private si corporate, dar niciodată cu succes, iar cele mai multe bănci au scăzut de credit meu, nu-pradă nu pe deplin acelor huligani la acolo, care îi numesc auto bani creditor toate acestea sunt înșelătorie, tot ce doresc este banii și bine nu ai auzit de la ei din nou, ei l-au făcut să-mi de două ori înainte de a-am întâlnit cu dl Wilson, Edwards, cea mai interesanta parte este faptul că împrumutul meu a fost de transfer de la mine în termen, așa că am 74 oră va sfatuim sa contactati pe dl Edwards, în cazul în care sunt interesați în obținerea de împrumut și sunteți sigur că puteți să-l plătească înapoi la timp, puteți să-l contactați prin e-mail ......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com) nici o verificare de credit, nu semnatarul co cu rata dobânzii la doar 2% și planuri mai bune de rambursare și programați dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanții, atunci contactați dl Wilson Edwards astăzi pentru dumneavoastră de împrumut
Ele oferă tot felul de categorii de credite au
împrumut pe termen scurt (5_10years)
împrumut pe termen lung, (20_40)
împrumut pe termen media (10_20)
Ele oferă împrumut cum ar fi
............. Casa de împrumut, împrumut de afaceri ........ împrumut datorii .......
student împrumut de .........., de afaceri începe să împrumut de
....... Împrumut de afaceri, credit Companie .............. etc
E-mail .......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com)
Când vine vorba d
Vasile
23 Jun 16:44
+0
VOTURI
-0
Evident ca pe magistrala aia, ca sa aiba si Directorii de Corporatii care stau in Berceni o bucurie.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE