Un nou turn de birouri apare în cartierul de zgârie-nori al CapitaleiUn nou turn de birouri se construieste in Floreasca, langa SkyTower
Un nou turn de birouri se construiește în Floreasca, lângă SkyTower

Cartierul turnurilor din Capitală se îmbogăţeşte cu o nouă clădire de birouri. Noul turn de pe Calea Floreasca nr. 242 va avea 16 etaje. Clădirea va fi construită de Romenergo Bucureşti, o companie cu activităţi de comerţ cu echipamente pentru industria energetică şi de furnizare a electricităţii. De altfel, lângă turnul de birouri de 16 etaje, compania va construi şi o staţie electrică ce va funcţiona într-o clădire cu trei etaje. Planul Urbanistic Zonal pentru construirea clădirilor se află deocamdată în faza de avizare la Primăria Capitalei.

În ultimii ani, zona Floreasca - Pipera a devenit un adevărat cartier al turnurilor. Noua clădire cu 16 etaje va avea ca "vecini" cel mai înalt turn din Bucureşti, SkyTower cu 36 de etaje, un mare complex comercial, Nusco Tower (18 etaje) sau Oracle Tower (14 etaje).

Șase zgârie-nori vor fi construiţi în nordul Capitalei, în următorii ani

SkyTower a ajuns deja la al 6-lea etaj şi are toate şansele să se încheie anul viitor, dacă se va menţine ritmul de construire de până acum. Iar invazia de clădiri de birouri din nordul Capitalei este abia la început. Consilierii generali au aprobat în luna aprilie a acestui an construirea unui ansamblu de patru clădiri turn în nordul Capitalei. Potrivit hotărârii, lângă parcul Floreasca vor fi ridicate o clădire cu 25 de etaje, una cu 20 de etaje şi alte două cu 15 etaje. Cele patru clădiri ar urma să fie construite de SC. Primăverii Gardens pe un teren de 27.742 metri pătraţi, delimitat la nord de Bulevardul Mircea Eliade, la vest de Parcul Floreasca, iar la est de Calea Floreasca. Cele două clădiri cu 15 etaje şi clădirea cu 20 de etaje vor fi destinate locuinţelor rezidenţiale, în timp ce în turnul de 25 de etaje vor fi amenajate numai spaţii de birouri.

Lângă Nusco Tower, pe Șoseaua Pipera, este proiectat un nou turn cu 30 de etaje, dezvoltat tot de Grupul Nusco. Clădirea cu o înălţime maximă aprobată de 120 de metri va fi în principal una de birouri. Este posibil însă, ca la ultimele niveluri să fie construite şi apartamente. De asemenea, construcţia va avea şi patru niveluri în subsol, unde vor fi amenajate aproximativ 330 de locuri de parcare.

Etichete: birouri, floreasca, realitatea, SkyTower, turn, zgârie-nori

0/0 COMENTARII
cristachitza
03 nov 17:45
+0
VOTURI
-0

Sa vezi cum s-or frange astea la primul cutremur ...

xyz
03 nov 17:54
+0
VOTURI
-0

crezi ca aia care baga zeci de milioane de euro le construiesc sa cada la primul cutremur :)))

bazil
20 feb 19:53
+0
VOTURI
-0

sa nu crezi ca la primul cutremur o sa intre in colaps structura de rezistenta, sa vezi ce reglementari impune SR EN 1998 si P100-2006, mai ales pentru o constructie proiectata in zona seismica ridicata cum este Bucuresti

litty
03 nov 16:01
+0
VOTURI
-0

domnii care dau avize de constructie s-au gandit si la infrastructura,la blocajele din trafic,la lipsa parcarilor ? sunt sigur ca s-au gandit doar cat le va reveni din spaga

adrian
03 nov 15:31
+0
VOTURI
-0

eh... unora dintre mitici le place sa viseze uitand ca traiesc in Romania si asta ne ocupa tot timpul. ce sa le facem... vise placute in continuare. bucurestiul este un mare WC in aceasta tara din punctul romanilor din aceasta tara.

hamangiu
03 nov 13:45
+0
VOTURI
-0

Care zgarie-nori, prafuitilor? Un zgarie-nori are minim 50 de nivele (subterane+supraterane)!

xyz
03 nov 17:52
+0
VOTURI
-0

chiar daca nu-ti place, ai sa fi surprins, dar o cladire cu 36 de etaje chiar este un zgarie-nori. mai ales pentru ce se poate construi in Romania. chiar daca nu va place , Bucurestiul se schimba si se va schimba in continuare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE