Un parc de patru ori mai mare decât Herăstrău, cu trasee prin copaci, se amenajează lângă CapitalăViitorul parc se află la 19 kilometri de Capitală și se dorește a fi un loc de relaxare- atât pentru bucureșteni, cât și pentru oamenii din localitățile limitrofe. De patru ori mai mare decât cel mai mare parc al Bucureștiului și de două ori mai întins decât toate parcurile bucureștene la un loc, Parcul Codrii Vlăsiei va avea trasee pentru bicicliști, poienițe pentru picnic și grătare, dar și trasee pentru cățărări în copaci.

Parcul Codrii Vlăsiei este de fapt o pădure foarte mare de lângă București, proprietate privată, cu suprafața de peste 800 hectare. Pădurea va fi deschisă publicului ca un parc, în luna mai sau, cel mai târziu, în iunie, promit fondatorii.

Parcul va avea trasee pentru biciclete, alergări sau plimbări, cu marcaje clare în pădure și o hartă pe care orice vizitator o va primi la intrare. Totodată, va fi construit aici un dirtpark, cu ajutorul comunității de bicicliști din București care se implică în mod voluntar pentru construirea acestuia.

Vor fi amenajate poienițe pentru picnic, grătare și jocuri de vară (badminton, tenis de masă) și un poligon pentru tir cu arcul, cu ținte si arcuri profesioniste. Totodată, se va deschide un restaurant cu terasă, cu mâncare de inspirație mediteraneeană.

Vor fi organizate o multitudine de evenimente, concerte în aer liber, cursuri pentru copii și adulți (muzică, pictură, acuarelă, teatru, arhitectură vegetală, artă medieval), concursuri pentru biciclete, alergări și tir.

Parcul va include o porțiune de Tura-Vura Aventura , adică exerciții prin copaci, la cel puțin 3 metri de sol. Aici vor fi montate tiroliene, se vor permite cățărările pe panouri din lemn, pe plase si corzi, pentru jocuri de echilibru și curaj. Nouă trasee de dificultate progresivă vor fi amenajate pentru adulți și copii, dar și un traseu tandem care poate fi parcurs doar de câte două persoane.

Tura-Vura

Fondatorii menționează însă că amenajările din parc sunt realizate în modul cel mai discret, pe suprafețe restrânse, pentru a nu modifica aspectul natural al pădurii.

Cătălina Tăbăcaru, partener si investitor in Parcul Codrii Vlasiei, a declarat pentru B365.ro că s-a decis înființarea acestui parc întrucât bucureștenii care doresc să își petreacă timpul în aer liber au la dispoziție doar parcurile din oraș, care sunt adesea aglomerate: "Dacă au mai mult timp la dispoziție se îndreaptă spre pădurile din jurul Bucureștiului sau merg la munte pe Valea Prahovei. Dorim ca Parcul Codrii Vlasiei, aflat la doar 19 km de București, să fie destinația perfecta pentru cei care doresc să își petreacă întreaga zi în natură. Suprafața parcului este uriașă, de doua ori mai mare decât toate parcurile bucureștene însumate; aici oricine se poate simți cu adevărat liber în natură." 

Echipa de parteneri implicați în proiect sunt: Catalina Tăbăcaru, George Frusinoiu, Radu Tudorache, și Rareș Tudorache.

Momentan, echipa care amenajează parcul nu a făcut publică valoarea investiției iar, despre preţul biletelor de intrare în parc, spun că va fi de circa 5 lei (din suma încasată pe bilete fiind achitată paza şi curăţenia acestuia). În prima lună de la inaugurare însă, intrarea va fi liberă, plata fiind introdusă doar pentru activităţi specifice, de tipul celor prezentate mai sus.

CUM AJUNGI LA PARC:


cum ajungi in parc

Etichete: realitatea

0/12 COMENTARII
Nume*
01 feb 14:55
+0
VOTURI
-0
asa pot sa aiba pofte de a conduce mainsa, sau de a gati , sau de a zugravi si lista poate continua, asta nu inseaman ca au si voie,ma indoiesc ca vre-un pustan de 5 ani va merge la chiosc sa-si cumpere cafea(de unde bani fara sa stie parintele),cum ma indoiesc ca vanzatoarea va fi suficient de imbecila sa-l si serveasca nu cred ca e vre-o problema, parintii pot bea o cafea in timp ce-si supravegheaza odraslele. http://pbatdqwe.com [url=http://ydaxwdblra.com]ydaxwdblra[/url] [link=http://zhynhcdd.com]zhynhcdd[/link]
Nume*
17 ian 23:21
+0
VOTURI
-0
That inghist would have saved us a lot of effort early on.
Nume*
16 ian 09:51
+0
VOTURI
-0
Wow, that's a really clever way of thinnikg about it!
Alexandra
09 mai 17:26
+0
VOTURI
-0
foarte frumos. pacat ca nu avem si o padure in bucuresti care sa fie facuta parc. in londra sunt o multime de parcuri-paduri, e genial. asa, la 20 de km de bucuresti, o sa fie ceva de mers daca vrei sa viii cu bicicleta. dar sper sa merite. de abia astept!
Ani
16 apr 21:02
+0
VOTURI
-0
Tot langa Bucuresti se afla si Parcul Natural Comana - Delta Neajlovului, zona protejata superba cu o biodiversitate intrecuta numai de Delta Dunarii.
Niculae R. Dobrogea
16 apr 21:01
+0
VOTURI
-0
Si astfel, Bucurestiului i se va mari suprafata de spatiu verde ce revine unui locuitor. Si astfel se va putea construi pe zonele verzi din ultra-imbacsitul municipiu. Din pacate, calitatea aerului din capitala si concentratia de noxe nu se vor ameliora. Si astfel speranta de viata si efectul mizeriilor ingurgitate de pietoni, biciclisti si chiar soferi se vor regasi in statisticile sinistre ale sanatatii romanilor.
Nae
16 apr 13:07
+0
VOTURI
-0
Scrie destul de clar ca padurea de 800ha este proprietate privata. Cu alte cuvinte apartine cuiva, da.
asterix
15 apr 10:20
+0
VOTURI
-0
Mi-e groaza numai cand ma gandesc cate tone de gunoi vor lasa in urma beneficiarii acestui parc supradimensionat. Vara, Padurea Baneasa simte din plin comportamentul primitiv al celor care vin sa se relaxeze. La fel va fi si aici.
dobre
14 apr 20:49
+0
VOTURI
-0
Ideea este salutara, dorim succes realizatorilor. Sigur vom fi printre "utilizatori".
emil
14 apr 20:11
+0
VOTURI
-0
Un lucru foarte bun. Este nevoie de cat mai multe parcuri in/langa Bucuresti.
vlad
14 apr 15:39
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg, padurea apartine cuiva??? ca cineva o sa faca profit din traseele alea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE