Un pas spre Schengen: Obiectivul tehnic de separare a fluxului de călători pe Otopeni a fost realizatAeroportul Otopeni e pregatit pentru calatorii din Schengen.
Aeroportul Otopeni e pregătit pentru călătorii din Schengen.

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inspectat lucrările de implementarea a standardelor Schengen la Aeroportul Otopeni. Terminalul aflat în lucru e menit să-i deservească pe călătorii din spaţiul Schengen care sosesc în Bucureşti.

„Obiectivul tehnic a fost realizat, sper să nu lase garda jos constructorul, iar lucrările să fie finalizate până în martie 2011”, a declarat premierul după ce a realizat o simulare de trecere a frontierei prezentând doar cartea de identitate prin terminalul pentru cetăţeni ai spaţiului Schengen, scrie wall-street.ro

O misiune Schengen urmează să vină în România în perioada 15-17 noiembrie ca să verifice dacă au fost îndeplinite standardele tehnice de aderare.

Celelalte secţiuni ale terminalului Aeroportului Internaţional Henri Coandă-Otopeni urmează să fie finalizate până în martie anul viitor, data stabilită pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Etichete: Aeroportul Henri Coandă, Aeroportul Otopeni, Anca Boagiu, Emil Boc, Schengen, terminal

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE