Un poliţist din Capitală riscă să fie dat afară după ce a reclamat condiţiile improprii de muncăUn poliţist bucureştean este la un pas de demitere pentru că a îndrăznit să trimită zeci de petiţii către superiorii săi, în care formula întrebări legate de drepturile salariale şi semnala condiţiile improprii de lucru. El susţine chiar că a fost trimis la examinare psihologică în baza unui document a cărui legalitate o contestă. Acum, omul legii este la un pas să fie concediat. 

Un politist din Capitala, risca sa fie dat afara dupa ce a reclamat conditiile improprii de munca
Un poliţist din Capitală, riscă să fie dat afară după ce a reclamat condiţiile improprii de muncă

Alexandru Firicel lucrează în MAI din 2002, iar din 2010 este poliţist la Secţia 13. S-a şi evidenţiat pentru un caz anchetat în colaborare cu poliţişti din Ploieşti. În anul 2010 însă a trimis zeci de petiţii şefilor din minister şi poliţie, în care a reclamat mai multe nereguli - de la vicii de regulament, la mizeria din secţie.

Direcţia medicală a ministerului i-a dat dreptate şi, în mai 2015, a cerut mutarea lucrărilor în alte "spaţii corespunzătoare".

Alexandru Firicel, agent şef adjunct la Secţia 13 Bucureşti, a afişat răspunsurile primite la avizierul sindicatului.

Apoi, agentul şef Firicel a primit o notă raport în care era informat că trebuie să facă un control psihologic. El a refuzat testul pentru că documentul avea semnături neclare. În dreptul numelor au semnat alte persoane, cu bară.

Refuzul l-a trimis pe Alexandru Firicel în cercetare disciplinară, iar acum poate fi dat afară din Poliţie.

Echipa Ştirilor TVR a cerut punctul de vedere al Poliţiei Capitalei în acest caz. Răspunsul precizează doar că nu se pot oferi informaţii în timpul unei anchete penale sau disciplinare, şi nici date privind procedurile judiciare.

Agentul şef adjunct Alexandru Firicel este în perioada de contestare a demiterii şi aşteaptă decizia şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Etichete: conditii improprii de munca, poliţist, sectia 13 politie Capitala

0/1 COMENTARII
Hotii
29 Mar 07:32
+0
VOTURI
-0
Stilul tipic comunisto-securisto-mafiot. Sau maibine zis tipic rromarlanesc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE