Un profesor din Tulcea, condamnat la 5 ANI de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, pentru MITĂ la BACUn profesor din Constanța a fost condamnat definitiv la cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare deoarece, în 2014, la examenul de bacalaureat din Tulcea, a supraevaluat lucrările a 45 de candidaţi în schimbul unei mite.

Un profesor din Tulcea, condamnat la 5 ANI de INCHISOARE CU EXECUTARE, pentru MITA la BAC
Un profesor din Tulcea, condamnat la 5 ANI de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, pentru MITĂ la BAC
Foto: stiridb.ro

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Direcţia Generală Anticorupţie, Curtea de Apel Constanţa a menţinut, în 13 aprilie, o sentinţă a Tribunalului Tulcea prin care Ovidiu Marius Tîrlogeanu a fost condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare şi doi ani de interzicere a unor drepturi, pentru trafic de influenţă, complicitate la dare de mită şi luare de mită, în legătură cu examenul de bacalaureat 2014, sesiunile iunie-iulie şi august-septembrie, desfăşurat în municipiul Tulcea. 

Totodată, a fost dispusă plata sumei de 800 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Hotărârea instanţei este definitivă.

Profesorul de liceu Ovidiu Marius Tîrlogeanu a fost acuzat că, în perioada mai-septembrie 2014, pe parcursul desfăşurării celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat a supraevaluat, împreună cu alte cadre didactice, prin mijloace frauduloase, lucrările a aproximativ 45 de candidaţi. Astfel, prin intermediul colegilor profesori, examinatorii au primit semne şi parole transmise de la şi către candidaţi, pe care aceştia le-au inserat în conţinutul lucrărilor de concurs, pentru a fi identificate uşor la corectare.

"Pentru acordarea notelor de promovare, profesorii corectori au procedat fie la supraevaluarea lucrărilor, fie la contrafacerea scrierii prin adăugarea unor cuvinte punctate în barem, ori prin rezolvarea în integralitate a subiectelor la disciplinele reale, intermediarii pretinzând sau primind pentru sine sau pentru profesorii corectori, în schimb, sume de bani cuprinse între 400 şi 800 de euro pentru fiecare disciplină", se precizează în comunicatul DGA.

Etichete: frauda bac, închisoare, mita bac, profesor

0/1 COMENTARII
hghgjg
16 Apr 20:33
+0
VOTURI
-0
Ce bataie de joc e in tara asta. Cum sa dai bai frate 5 ani si 8 luni cu executare unui profesor amarat ca daca ar fi avut din ce trai nu ar fi luat mita, iar interlopilor si hotilor care praduiesc tara asta de milioane de euro li se da cate un an cu suspendare. O mizerie de tara de care iti e si scarba, nu e de mirare ca pleaca tineretul si nu se mai uita in urma pt ca aici numai banditii reusesc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE