Comisia Juridică de acord cu proiectul care prenede neîncătușarea arestaților preventivUn proiect de lege aflat în dezbaterea Comisiei juridice din Senat prevede că arestaţii preventiv nu trebuie să mai poarte cătuşe. Comisia Juridică a Senatului a aprobat marți două amendamente la Codul de Procedură Penală referitoare la încătușarea arestaților.

Patru talhari din Bucuresti, prinsi de politisti in trafic
Patru tâlhari din Bucureşti, prinşi de poliţişti în trafic
Foto: observatorbn.ro

UPDATE Comisia Juridică a Senatului a aprobat două amendamente la Codul de Procedură Penală care prevăd ca infractorii care nu sunt periculoși, inclusiv cei cercetați pentru corupție, să nu mai poarte cătușe. Potrivit propunerii, doar persoanele suspectate de fapte de violenţă sau care se sustrag arestului preventiv vor putea fi încătuşate. Proiectul mai prevede în cazul arestului la domiciliu, aceștia să poate decide unde să stea. Procedural, rămâne de văzut însă, dacă proiectul va trece de plenul Senatului, scrie realitatea.net.

Iniţiativa îi aparține social-democratului Şerban Nicolae și este pentru a treia oară când se află pe ordinea de zi a senatorilor jurişti. Iniţiatorul proiectului trebuie să prezinte forma finală a legii, informează Digi24.

Senatorii jurişti de la PNL au spus că nu sunt de acord cu acest proiect de lege.

Una dintre principalele prevederi ale iniţiativei legislative este ca acei inculpaţi aflaţi în arest preventiv care sunt plimbaţi de la o instituţie la alta a statului să nu mai poarte cătuşe.

În plus, iniţiatorul legii ar vrea ca cei acuzaţi de corupţie să nu mai poată fi arestaţi preventiv.

Rămâne de văzut însă dacă proiectul va trece de Comisia juridică şi, ulterior, de plenul Senatului.

Etichete: arest preventiv, cătuşe, proiect lege, psd, șerban nicolae

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE