Un rinocer a apărut pe soclul lui Lenin de la Casa PreseiAseară pe soclul Casei Presei Libere din Bucureşti a fost montat o nouă statuie. Este vorba de un rinocer prin intermediul căruia artistul plastic care l-a realizat vrea să arate cât de mult ne împovărează birocraţia.

Un rinocer a aparut pe soclul lui Lenin de la Casa Presei (Foto libertatea.ro)
Un rinocer a apărut pe soclul lui Lenin de la Casa Presei (Foto libertatea.ro)

Tânărul artist Cristian Răduţă a conceput un rinocer care cară abătut povara cererilor noastre pe o coală A4, pretinse de atâtea zeci de ori cu amabilitate de funcţionarii publici, a formularelor în continuă schimbare şi actualizare, a deciziilor definitive până la anulare, a legilor implementate isteţ şi a ordonanţelor care schimbă implementările.
Creaţia face parte din „Proiect 1990" care marchează o serie de evenimente ce au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990, după ce a fost demolată statuia lui Lenin.
Iniţiatorul „Proiect 1990" este Ioana Ciocan, asist. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar lucrarea lui Cristian Răduţă este cea de-a treisprezecea lucrare expusă în cadrul „Proiect 1990" de la demararea acestuia în ianuarie 2010. 

Sursa: libertatea.ro

Etichete: Bucureşti, Capitală, Casa Presei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE