Un român vrea să dea timpul înapoi cu 13 zile. Biserica Ortodoxă şi statul român, părţi în procesPreşedintele unei fundaţii din Bucureşti a intentat un proces prin intermediul căruia vrea să dea timpul înapoi cu 13 zile. Printre părţile implicate în proces se numără şi Biserica Ortodoxă şi statul român.

Un roman vrea sa dea timpul inapoi cu 13 zile. Biserica Ortodoxa si statul roman, parti in proces
Un român vrea să dea timpul înapoi cu 13 zile. Biserica Ortodoxă şi statul român, părţi în proces
Foto: romaniatv.net

Institutul Astronomic, Patriarhul Daniel, Biserica Ortodoxă, mitropolitul ordodocşilor de stil vechi şi, nu în ultimul rând, statul român, au devenit părţi într-un proces intentat de preşedintele unei fundaţii din Bucureşti. Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, iar judecătorii nu au stabilit încă un termen, scrie spynews.ro.

Gheorghe Luca, ortodox de rit vechi, cere instanţei să repare ceea ce el consideră o teribilă greşeală: trecerea la calendarul gregorian. "Preoții de stilul nou se cred drepți și mari teologi, dar văd cu luciditate că tot ceea ce fac este înafara rânduielilor dumnezeiești, prin căderea în erezie cu schizma calendaristică iulian-revizuit, impusă de Mitropolitul Miron Cristea, în 1 octombrie 1924, sărind peste 13 zile, în 14 octombrie 1924", se arată într-o petiţie postată online de acesta.

Lucrurile sunt clare. În opinia lui Gheorghe Luca, calendarul trebuie dat înapoi cu 13 zile. În fapt, el îşi doreşte o revenire la calendarul iulian, calendar aflat în vigoare pănă la finalul Primului Război Mondial.

Etichete: biserica ortodoxă, Patriarhul Daniel, proces, statul român

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE