Un şef de magazin Profi susţine că i s-a cerut să vândă carne expirată, spălată cu detergentŞeful unui magazin Profi din Arad susţine că i s-a cerut să vândă carne expirată spălată cu detergent şi oţet şi a fost suspendat din funcţie pentru că a refuzat. Angajatul a sesizat Poliţia, Protecţia Consumatorilor, DSVSA şi ITM Arad. Reprezentanţii PROFI neagă acuzaţiile.

Un sef de magazin Profi sustine ca i s-a cerut sa vanda carne expirata, spalata cu detergent
Un şef de magazin Profi susţine că i s-a cerut să vândă carne expirată, spălată cu detergent
Foto: specialarad.ro

Ciprian Emanuel Gabor a declarat, marti, pentru News.ro, ca el si alti zece angajati ai unitatii au depus sesizari la Politie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC), Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), prin care acuza abuzuri din partea unor superiori.

Gabor, care zilele trecute a fost suspendat din functie, sustine ca neintelegerile cu superiorii au aparut in momentul in care acestia au incercat sa ii impuna sa vanda produse expirate, iar el s-a opus. El sustine ca i s-a cerut sa vanda carne expirata, spalata cu otet si detergent, iar pentru ca a refuzat, superiorul le-a solicitat acest lucru direct angajatilor.

"Pentru ca am refuzat sa vand carne expirata, s-au facut presiuni pe angajati de catre seful meu direct, sa accepte sa vanda carnea, iar daca eu reactionez sa ii anunte pe el, ca ma va pune la punct. Cu alta ocazie, directorul zonal mi-a reprosat ca am aruncat carnea expirata si nu am facut precum la alte magazine ale noastre, sa o spal cu otet si detergent CIF", a declarat Gabor, conform ziare.com.

El sustine ca seful sau, directorul zonal, i-ar fi solicitat si sa reeticheteze unele produse expirate, precum salamuri, toba sau sunca, insa a refuzat.

"Seful meu direct mi-a spus ca si lui i-au fost cerute aceste lucruri de catre director regional", mai spune Gabor.

El a depus o plangere la Politia Arad, alaturi de alti zece angajati ai magazinului, adica aproximativ jumatate din personal.

Ciprian Emanuel Gabor a sesizat autoritatilor si alte presupuse nereguli, sustinand ca marfurile sosite dintr-un depozit din Cluj nu ar fi insotite de toate documentele necesare.

"Toata marfa care vine in magazinele Profi de pe depozitul din Cluj este insotita doar de un aviz, fara a avea un certificat de conformitate, asa cum ar trebui. Am avut clienti care cumparau mai multa marfa si mi-au cerut acest certificat, pe care nu l-am avut", sustine barbatul.

Conducerile CJPC, DSVSA si ITM Arad au confirmat ca se fac cercetari in acest caz, dupa ce au fost depuse petitii de catre 11 angajati.

Reacţia PROFI:

Reprezentanţii PROFI resping acuzaţiile şi transmit următoarele:

"Mai multi angajati ai acelui magazin au reclamat recent ca seful unitatii comite abuzuri grave si nu respecta procedurile PROFI. Am declansat o ancheta interna preliminara din care a rezultat ca reclamatiile sunt fondate, ca acel angajat aplica

aleator o serie de reguli, inclusiv unele elementare, cum ar fi raportarea orelor suplimentare efectuate de angajati, astfel incat acestea sa poata fi platite conform legii.

Compania a decis suspendarea sa din functie, iar in momentul cand a aflat hotararea, el a inceput o serie de actiuni ilegale care merg de la dezinformari scandaloase si pana la exercitarea de presiuni asupra angajatilor care nu s-au alaturat protestului sau. Presiunile au degenerat chiar si in amenintari fizice la adresa lor. Situatia se va rezolva in justitie.

PROFI respinge afirmatiile denigratoare nefondate privitoare la activitatea sa avand in vedere ca siguranta alimentara este prima prioritate a magazinelor PROFI. Apreciem faptul ca vor urma controale de la diversele institutii sesizate de seful
de magazin, deoarece consideram ca astfel se va dovedi o data in plus falsitatea declaratiilor sefului de magazin, si ca magazinele noastre respecta clientii, angajatii si, nu in ultimul rand, legislatia in vigoare."

Etichete: carne, carne detergent, detergent, Profi

0/2 COMENTARII
Florin
30 Mar 06:13
+0
VOTURI
-0
Editura cauta personae, care doresc sa colaboreze intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time. Domeniul, publicitate online pentru piata americana de carti electronice. Se ofera contract de comision, instruire gratis prin lectii trimise pe adresa de email. Se cere cunostinte minime de operare pe calculator,rabdare perseverenta si nu in ultimul rand, seriozitate maxima. Pentru mai multe detalii cauta-ma la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com
Cris
29 Mar 18:38
+0
VOTURI
-0
Bubuie magazinele romanesti de mancare imputzita, incepand cu Auchan si Carrefour... si ne mai mira copii cum simptome diareece severe. Eu n-as mai cumpara nimic din hipermarketuri, doar de pe marginea drumului...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE