Un şeic din Dubai a început să construiască cea mai ÎNALTĂ clădire din lumeDubai a demarat construcţia clădirii care va deveni până în 2020 cea mai înaltă structură din lume, urmând să depăşească în înălţime Burj Khalifa. Şeicul Mihammed bin Rashid Al Maktoum a pus ”piatra de temelie” a noii construcţii pe 10 octombrie, pentru turnul Dubai Creek Harbour, potrivit unui anunţ al oficiului Media al Dubaiului.

Dubai a inceput constructia celei mai inalte cladiri din lume
Dubai a început construcţia celei mai înalte clădiri din lume

"În urmă cu câţiva ani, am lansat Burj Khalifa, cel mai înalt zgârie-nori din lume", a spus şeicul Mohammed. "Astăzi celebrăm începerea construcţiei unei structuri care va reprezenta o nouă fază în călătoria noastră spre creştere în mai multe sectoare din economie", a adăugat el.

Proiectul a fost demarat în condiţiile în care creşterea economică din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Dubai, este aşteptată să atingă cel mai slab nivel din 2010, după scăderea la aproape jumătate a preţurilor petrolului.

Preţurile locuinţelor în Emirate ar putea scădea cu până la 10% în 2017, după un declin de 7% anul acesta, potrivit Desse Downs, managing director la Phidar Advisory.

Turnul este parte din proiectul imobiliar Dubai Creek Harbour, de 6 kilometri pătraţi. Clădirea a fost proiectată de arhitectul spaniol Santiago Calatrava, care a proiectat de asemenea şi noul hub de transport din New York de la World Trade Center.

Etichete: cea mai inalta cladire din lume, Dubai Creek Harbour, Mihammed bin Rashid Al Maktoum

0/1 COMENTARII
vlad
12 Oct 13:32
+0
VOTURI
-0
Ridicol, sa faci un zgarie nori poate avea sens cand nu ai spatiu sa construiesti, dar in Emirate??? In plus, putina lume stie, dar cladiri atat de inalte provaca propriile cutremure. Asta au avut surpiza sa descopere aia in Taipei cu turnul lor....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE