Un sfert din bugetul RATB pe 2016 va merge la ANAF pentru plata unor datorii. CGMB a aprobatConsilierii generali au aprobat, vineri, o hotărâre privind alocarea a peste 126 de milioane de lei din bugetul de 515 milioane de lei al RATB pentru plata unei datorii către ANAF, ce provine din taxa pe valoarea adăugată pentru gratuităţile şi reducerile aplicate pensionarilor, studenţilor și elevilor. 

Un sfert din bugetul RATB pe 2016 va merge la ANAF pentru plata unor datorii. CGMB a aprobat
Un sfert din bugetul RATB pe 2016 va merge la ANAF pentru plata unor datorii. CGMB a aprobat

CGMB a aprobat vineri plata de către RATB la ANAF a sumei de 126.194.331 lei în contul TVA datorată pentru gratuitățile acordate pensionarilor, studenților și elevilor. RATB a fost obligată la plata acestei sume în urma unei sentințe civile a Curții de Apel București. 

RATB  va plăti 86.995.331 lei până la 31 martie 2016, iar diferența de 39 milioane în intervalul 1 aprilie-30 iunie 2016. 

Primarul general Razvan Sava a declarat ca RATB va primi inapoi cei 126 milioane lei la rectificarea bugetara din semestrul al doilea. De asemenea, edilul a mai spus ca vor fi pastrate gratuitatile pentru transportul in comun si nu vor fi facute concedieri in cadrul regiei.

"RATB va plăti datoria către ANAF fără să fie afectată gratuitatea oferită pensionarilor, locurile de muncă ale salariaților Regiei sau buna funcționare a acesteia. Nu mai este nici un secret că în cei 7 ani de administrație Oprescu, RATB-ul a fost pus pe butuci. Acum trebuie să reparăm greșelile făcute în trecut. Nerespectarea legii a condus la acumularea unor datorii enorme către ANAF, pe care acum trebuie să le plătim. Vreau să precizez foarte clar că plătim aceste datorii fără a pune în pericol gratuitățile pentru pensionari, locurile de muncă ale angajaților regiei sau buna funcționare a parcului circulant. Soluția pe care am identificat-o în timpul discuțiilor cu liderii sindicatelor RATB și cu liderii politici din Consiliul General  al Municipiului București a fost ca în acest proiect de hotărâre să fie introdus un amendament prin care la prima rectificare bugetară din acest an RATB să primească sumele necesare pentru funcționarea în bune condiții.", a declarat Sava.

În 2016, RATB a primit de la Primăria Capitalei o subvenție de 515 milioane lei. 

Reprezentanţii sindicatelor membre ale Federatiei Sindicatelor Soferilor din Romania 2014 s-au întâlnit, joi, cu primarul general interimar, Răzvan Sava, pentru a discuta pe tema proiectului de hotărâre privind aprobarea plăţii la ANAF a sumei din TVA aferentă gratuităţii la transportul în comun.

Totodată, discuţiile au vizat concedierea a 4.300 de salariati, diminuarea parcului circulant incepand cu 01.04.2016, neregulile din RATB şi "managementul neperformant si ilegal sustinut si impus la RATB de Consiliul Generalal Municipiului Bucuresti si Conducerea Primariei Municipiului Bucuresti".

"Votul va apartine consilierilor generali. Am fost asigurati ca nu se putea interveni asupra bugetului RATB pe anul 2016 care a fost votat. Interventia asupra bugetului si schimbarea destinatiei fondurilor este asimilata Deturnarii de Fonduri si se pedepseste penal.

Primarul general ne-a asigurat ca nu doreste concedierea salariatilor RATB si ca acestia pot fi incredintati ca nu isi vor pierde locurile de munca.

Primarul general ne-a asigurat ca doreste si sustine ca transportul public sa fie demn de o capitala europeana si se va implica pentru ca acesta sa se desfasoare la capacitatea maxima a parcului auto. A promis ca va raspunde invitatiei si va veni in autobaze, depouri si Uzina de Reparatii pentru a vedea la fata locului problemele cu care ne confruntam.

 La acest punct i-am solicitat sa trimita controlul la RATB pentru a cerceta achizitiile si celalalte fapte cu iz penal sesizate. Am aflat cu stupoare ca, desi ne aflam in subordinea Primariei Generale, aceasta nu are drept de control. Am solicitat sa se gaseasca o forma de control si PrimarulGeneral al Municipiului Bucuresti Razvan Sava a promis ca in data de 31.03.2016 pe ordinea de zi se va afla infiintarea unui corp de control.

Am solicitat intrarea in legalitate si punerea infunctie a Consiliului de Administratie al RATB care a fost selectat de comisie. Primarul General al Municipiului Bucuresti Razvan Savaa promis ca in data de 31.03.2016 pe ordinea de zi se va afla numirea noului Consiliu de Administratie al RATB", se mai precizează în comunicatul sindicaliștilor. 

Etichete: ANAF, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, datorie, RATB, siubvenție

0/1 COMENTARII
Maximus
25 Mar 16:04
+0
VOTURI
-0
Deci Primaria decide gratuitati ferea sa stie cu adevarat despre cate persoane si cate calatorii este vorba dar nu vireaza banii regiei care suporta costurile costurile. Regia vireaza TVA desi nu vinde bilete si nu incaseaza venituri decat probabil partial din subventia platita, intarziat fara exceptie, de primarie. Totul pentru a falimenta RATB si cu complicitatea managementului RATB. In mod normal RAT Bar trebui sa decida sa nu mai care pensionarii gratis exact asa cum Metrorex a decis sa nu mai accepte abonamentele platite prin cardurile RATB.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h