Un spital din Bucureşti, ÎNCHIS de Ministerul Sănătăţii în urma controalelorUn spital din Bucureşţi şi două din Bacău au fost închise din cauza neregulilor, ca urmare a controalelor privind infecţiile nosocmiale. Informaţiile apar într-un raport publicat, marţi, de Ministerul Sănătăţii.

Un spital din Bucuresti, INCHIS de Ministerul Sanatatii in urma controalelor
Un spital din Bucureşti, ÎNCHIS de Ministerul Sănătăţii în urma controalelor
Foto: observator.a1.ro

În perioada ianuarie- martie, au fost verificate sute de spitale din România, iar în urma controalelor trei spitale au fost închise şi la alte trei s-a suspendat activitatea. Potrivit raportului Ministerului Sănătăţii, au fost date 578 de amenzi în valoare de 518.500 de lei.

 În ceea ce priveşte instituţiile închise, este vorba de Centrul medical "Prain" pentru redarea auzului şi înfăţişarii normale Bucureşti, S.C. Eldimed Materna S.R.L. Bacău şi S.C. Clinica Palade S.R.L. Bacău. De asemenea, s-a luat decizia de suspendare a activităţii în trei situaţii. Este vorba de Spitalul Oraşenesc "Regele Carol I" Costeşti Argeş (suspendarea activităţii laboratorului de analiză a sputei, din cadrul pavilionului TBC), la Spitalul Oraşenesc "Oraviţa" (suspendarea activităţii bloc alimentar şi spălătorie) şi la secţia de psihiatrie cronici din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Valer Russu" Ludus, judeţ Mureş.

Raportul arată că nu se asigură o stare igienică-sanitară corespunzătoare din totalul unităţilor controlate în 23% din cazuri. De asemenea, nu se asigură suprafaţa minimă pe pat, iar saloanele sunt subdimensionate şi supraaglomerate în 35% din cazuri şi în 30% din cazuri nu se respectă numărul grupurilor sanitare la numărul de paturi, acestea având şi un grad de uzură ridicat.

Datele prezentate de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, mai arată că în 53% din cazuri nu se asigură o stare igienico-sanitară corespunzătoare din blocurile alimentare, iar în 18% din cazuri nu se asigură evacuarea apei reziduale şi spitalele nu deţin staţii de dezinfecţie locală.

Nu în ultimul rând, datele arată că în 74 de unităţi spitaliceşti la nivel naţional, nu se respectă etapele sterilizării, iar gestionarea deşeurilor rezultate în urma tratamentelor a fost necorespunzătoare în cazul a 215 unităţi inspectate.

Ministerul Sănătăţii a realizat un raport, la nivel naţional, prin chestionare la care a răspuns personalul din 112 spitale. Potrivit raportului, la nivel naţional sunt 113 epidemiologi şi 41 de medici de laborator, informează mediafax.ro.

Etichete: infectii, Ministerul Sănătăţii, spitale

0/1 COMENTARII
zzz
27 apr 05:31
+0
VOTURI
-0
ce spital din Bucuresti ? asta e jurnalism ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE