Un tâlhar minor smulgea bunurile din mâinile victimelor şi era violent în plină stradăUn tânăr de 17 ani, suspectat de comiterea a două infracţiuni de tâlhărie prin smulgerea bunurilor din mâinile părţilor vătămate, a fost prins de poliţişti.

Un talhar minor smulgea bunurile din mainile victimelor si era violent in plina strada
Un tâlhar minor smulgea bunurile din mâinile victimelor şi era violent în plină stradă
Foto: iasiplus.ro

În perioada ianuarie – martie a.c., tânărul ar fi sustras prin folosirea violenţei, de la două persoane, prin smulgere, telefoanele mobile pe care le aveau asupra lor.

În seara de 21 ianuarie a.c., în jurul  orei 21.30, acesta ar fi furat un telefon mobil, prin smulgere, în timp ce victima se afla pe o stradă din Sectorul 3.

Mai mult, în ziua de 12 martie a.c., în jurul orei 20.30, în timp ce suspectul se deplasa pe o stradă din acelaşi sector, ar fi lovit o altă persoană cu palma, la nivelul feţei, după care  i-ar fi smuls din mâna telefonul mobil.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate de judiciariştii bucureşteni a rezultat faptul că, după comiterea faptelor, suspectul s-a deplasat în incinta unei săli de jocuri situată pe Şoseaua Colentina, unde ar fi vândut cele două telefoane mobile.

Prejudiciul produs prin comiterea celor două fapte se ridică la suma de 2.200 de lei, recuperat în totalitate.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, cu suspectul în stare de arest preventiv, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Recomandările Poliţiei Capitalei, pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandăsă adoptaţi o conduită preventivă şi să aveţi grijă de bunurile dumneavoastră, iar în cazul în care suferiţi o agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur, acest lucru putând descuraja agresorii.

De asemenea, alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi mai ales pe timpul nopţii, încercând pe cât posibil să evitaţi locurile slab iluminate, parcurile, străzile pustii şi terenurile virane.

În situaţia în care sunteţi victima unei infracţiuni sau sunteţi martor la comiterea uneia, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori sesizaţi cel mai apropiat echipaj sau unitate de Poliţie.

Pentru a reduce riscul de a deveni victima unei astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă mai recomandă să evitaţi purtarea la vedere, în mod ostentativ, a bijuteriilor, valorilor sau telefoanelor mobile care ar putea atrage atenţia asupra dumneavoastră.

Etichete: minor, tâlhar, tânăr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE