Un tânăr din Piteşti a fost făcut milionar de Rompetrol fără să fie o zi angajat al companieiUn tânăr din Pitești a devenit milionar după ce la 25 de ani a semnat un contract cu Rompetrol. Tânărul nu a muncit nici măcar o zi în cadrul companiei. 

Un tanar din Pitesti a fost facut milionar de Rompetrol fara sa fie o zi angajat al companiei
Un tânăr din Piteşti a fost făcut milionar de Rompetrol fără să fie o zi angajat al companiei

Pe vremea când era student, Alin Mutu a cumpărat un teren lângă gara din Piteşti, iar la scurt timp l-a închiriat companiei Rompetrol. Contractul avea o valoare de un milion de euro. 

”I-am convins pe părinţii mei să facă un credit pe care l-au girat cu locuinţa, dar fără să vadă terenul”, spune acum. După ce l-a cumpărat, tatăl său a apreciat că pe terenul respectiv ”nu stă nici ceapa”, dar tânărul Alin Mutu simţea că are potenţial. De aceea, student fiind, şi-a ales ca teme pentru proiectele pe care le avea de făcut ”subiecte care să-mi servească interesele”. O temă a fost legată de benzinării, motiv pentru care a sunat la marile reţele încercând să intre în legătură cu responsabilii de dezvoltare, argumentând că lucrează la un proiect. ”De la Lukoil m-au dat afară, dar la Rompetrol am reuşit”.

A ajuns să-l cunoască pe Şerban Patriciu, fratele lui Dinu Patriciu, iar Rompetrol a semnat în 2002 un contract de un milion de euro cu Alin Mutu, prin care închiriază terenul de lângă gara piteşteană reţelei de benzinării. Pentru acest spaţiu de vânzare Rompetrol a investit 1,5 milioane de euro, iar tânărul s-a simţit milionar când a semnat contractul, chiar dacă banii nu i-au intrat în cont toţi de-odată, ci în fiecare an câte o tranşă.

Avea atunci 25 de ani, a închis imediat creditul girat cu locuinţa părinţilor săi, iar contractul pe care îl avea cu compania care este acum al doilea cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală i-a dat posibilitatea să se finanţeze, având bonitate în faţa bancherilor.

A investit 700.000 de euro, din care 80% fonduri proprii, pentru construcţia unui centru comercial de 3.000 mp care ar urma să fie inaugurat în septembrie. Complexul va găzdui un supermarket Praxis şi alte şase magazine de dimensiuni mici, în care mici producători locali îşi vor putea vinde produsele, fie carne, brânzeturi sau peşte. Piteşteanul mai are în proprietate o clădire cu şase nivele, construită în 2007 cu o investiţie de 500.000 de euro, din care jumătate au fost bani proprii iar diferenţa a fost luată pe credit de la bancă.

Sursa: businessmagazin.ro

Etichete: contract, milionar, rompetrol

0/2 COMENTARII
Cris
07 feb 19:24
+0
VOTURI
-0
Aici se afla infectia de articol reciclat de puletzii de la B365:

http://www.businessmagazin.ro/analize/un-tanar-din-pitesti-a-facut-primul-milion-de-dolari-la-25-de-ani-nu-a-lucrat-nicio-zi-ca-angajat-12939107
Cris
07 feb 17:00
+0
VOTURI
-0
Acest articol este reciclat. L-am mai citit, exact in aceeasi forma acu 2-3 ani, tot pe un tabloid de rht ca si B365.... parca Capital se cheama... Sau Adevarul, sau ceva similar, o mizerie oricum.

Nu mai aveti ce scrie bai bolangiilor? Copiati cu Copy si Paste de acu 3 ani ???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h