Un TIR încărcat cu 170 de porci s-a răsturnat pe Autostrada Bucureşti-Piteşti FOTOUn TIR încărcat cu 170 de porci s-a răsturnat pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, după ce şoferul a pierdut controlul volanului. Şoferul TIR-ului este rănit, iar câteva animale sunt moarte.

Un tir cu 170 de porci s-a rasturnat pe A1
Un tir cu 170 de porci s-a rasturnat pe A1
Foto: Costi Tudor/Mediafax Foto

În urma accidentului, 30 de porci au căzut pe marginea drumului, la intrarea în Piteşti, transmite Mediafax

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Autostrăzi, şoferul TIR-ului, care plecase din judeţul Olt şi trebuia să ajungă la Ştefăneşti, în Argeş, a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar autovehiculul a intrat în balans, după care s-a răsturnat. În urma impactului, rezervorul TIR-ului s-a spart şi a luat foc, iar 30 de porci au căzut pe marginea drumului.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari care au intervenit pentru stingerea focului, dar şi pentru îndepărtarea porcilor de pe carosabil.

"S-au luat măsuri pentru evacuarea a 12 porci, alte animale erau într-un canal de lângă şosea. A fost stins şi incendiul care se manifesta la camion, rezervorul cu motorină s-a spart şi au fost luate măsuri de prevenire. În maşină erau 170 de porci, transportul venea din Olt şi se îndrepta spre Ştefăneşti-Argeş, aici lângă Piteşti, acum situaţia este sub control", a declarat Nicuşor Prunescu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

Ulterior, beneficiarul transportului a chemat câţiva angajaţi pentru a scoate toţi porcii din TIR-ul răsturnat. De asemenea, Reprezentanţii firmei beneficiare vor evalua pagubele, primele date arătând că sunt câţiva porci morţi.

Şoferul autovehiculului a fost transportat la spital, cu răni la mâini, picioare şi gât.

"Şoferul camionului cu porci nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periciuloasă, noi am blocat accesul pe breteaua autostrăzii şi porcii nu au ieşit în şosea, ci în şanţul de lângă. Sunt pagube materiale, camionul e avariat, iar şoferul rănit a fost transportat cu o salvare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti", a declarat Petrişor Tzufa de la Poliţia A1.

Etichete: Autostrada A1, autostrada bucuresti pitesti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE