Un vulcan noroios din rezervaţia de la Pâclele Mari, REACTIVAT în urma cutremurelorUn vulcan stins a fost reactivat la Rezervația Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari, judeţul Buzău, în urma cutremurelor recente.

Un vulcan noroios din rezervatia de la Paclele Mari, reactivat in urma cutremurelor
Un vulcan noroios din rezervaţia de la Pâclele Mari, reactivat în urma cutremurelor

"Rezervația este mai bogată cu un vulcan, la Pâclele Mari, unul dintre acei vulcani pe care îl credeam mort a început să arunce din nou cu putere noroi la suprafață", a declarat Dumitru Roșu, custodele Rezervației, potrivit Agerpres.

De asemenea, în cursul acestui an, un număr record de turiști au vizitat vulcanii noroioși.

„Peste 35.000 de turiști au vizitat în cursul acestui an Rezervația Vulcanii Noroioși de la Pâclele, cu o treime mai mulți decât anul trecut", a mai declarat sursa citată.

Custodele rezervației a mai spus că „majoritatea au fost copii, dar și turiști străini, în special francezi și polonezi".

La 30 de kilometri de municipiul Buzău, în nordul comunei Berca, se află, în două arii protejate, Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și Pâclele Mici, monumente ale naturii, rezultat al emanației de gaze naturale degajate de zăcământul petrolier existent în subsolul zonei.

Etichete: cutremur, cutremur buzau, Pâclele Mari, vulcanii noroiosi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE