Un ziarist de la "Le Monde", despre prima zi în Bucureşti: "lux şi voluptate"Cotidianul francez Le Monde dedică un articol elogios "surprinzătorului" Bucureşti, după ce un ziarist al său a petrecut trei zile în capitala României. Oraşul de pe Dâmboviţa "se trezeşte şi merge pe urmele Pragăi şi Berlinului, între patrimoniu istoric şi cartiere 'reative", îşi începe jurnalistul articolul.

Un ziarist de la "Le Monde", despre prima zi in Bucuresti: "lux si voluptate" (Foto flickriver.com)
Un ziarist de la "Le Monde", despre prima zi în Bucureşti: "lux şi voluptate" (Foto flickriver.com)

Ziaristul remarca numarul mare al numerosilor creatori si designeri de talent care si-au stabilit aici cartierul general, concept stores si cafenele originale din belsug. "Vechiul oras, in ciuda numeroaselor lucrari, are ceva din SoHo, cu galerii si chiar si cateva buticuri de lux", continua acesta, inainta de a enunta ultimul argument pentru vizitarea Bucurestiului, dar nu si cel mai putin important: "cea mai ieftina capitala europeana".

Dupa ce a ajuns in centru cu un taxi, platind 40 de lei, ziaristul descrie prima impresie creata de oras: "lux si voluptate".

Din traseul ziaristului francez nu lipsesc, evident, Palatul Parlamentului si Lipscaniul.

Sursa: Hotnews

Etichete: articol Bucuresti, le monde, ziarist

0/2 COMENTARII
Mirela
30 Mar 14:28
+0
VOTURI
-0
Pas cu pas, spre castiguri! Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa de email:soltesz.mirela4@gmail.com
Florin
30 Mar 06:15
+0
VOTURI
-0
Editura cauta personae, care doresc sa colaboreze intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time. Domeniul, publicitate online pentru piata americana de carti electronice. Se ofera contract de comision, instruire gratis prin lectii trimise pe adresa de email. Se cere cunostinte minime de operare pe calculator,rabdare perseverenta si nu in ultimul rand, seriozitate maxima. Pentru mai multe detalii cauta-ma la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h