FACULTATE FĂRĂ BAC: Undă verde dată de M.Educaţiei, pentru admiterea la facultate fără BACALAUREATFACULTATE FĂRĂ BAC. Ministerul Educatiei a deschis portile universitatilor pentru tinerii fara diploma de Bacalaureat: universitatile ii pot inscrie pentru acest an scolar la cursuri si pe cei care nu s-au prezentat la BAC sau care l-au picat. O sursă din Ministerul Educației ne-a explicat care sunt principalele mize ale acestei decizii luate de Guvern. În principal, decizia reprezintă o adevărată mană cerească pentru universitățile particulare, cărora le scăzuseră veniturile în urma scăderii numărului de studenți. Vă reamintim că, în mai 2012, premierul Victor Ponta a încercat să o numească ministru al Educației pe Corina Dumitrescu, rector al Universității Creștine Dimitrie Cantemir, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu.

O sursă din Ministerul Educației ne-a explicat care sunt principalele mize ale acestei decizii luate de Guvern. În principal, decizia reprezintă o adevărată mană cerească pentru universitățile particulare, cărora le scăzuseră veniturile în urma scăderii numărului de studenți. Vă reamintim că, în mai 2012, premierul Victor Ponta a încercat să o numească ministru al Educației pe Corina Dumitrescu, rector al Universității Creștine Dimitrie Cantemir, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu. - See more at: http://www.b365.ro/facultate-fara-bac-miza-facultatii-fara-bac-infiintare-colegii-universitare-bacalaureat_214519.html#sthash.dmT38y9e.dpufO sursă din Ministerul Educației ne-a explicat care sunt principalele mize ale acestei decizii luate de Guvern. În principal, decizia reprezintă o adevărată mană cerească pentru universitățile particulare, cărora le scăzuseră veniturile în urma scăderii numărului de studenți. Vă reamintim că, în mai 2012, premierul Victor Ponta a încercat să o numească ministru al Educației pe Corina Dumitrescu, rector al Universității Creștine Dimitrie Cantemir, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu. - See more at: http://www.b365.ro/facultate-fara-bac-miza-facultatii-fara-bac-infiintare-colegii-universitare-bacalaureat_214519.html#sthash.dmT38y9e.dpuf

Remus Pricopie: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bacalaureat!
Remus Pricopie: Nimeni nu se poate înscrie la facultate fără diplomă de Bacalaureat!
Foto: observator.ro

FACULTATE FĂRĂ BAC. Citește

Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile. Unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate, scrie HotNews.ro.

Guvernul Ponta a permis intrarea la universitate a celor care au picat BAC-ul prin ordonanta de urgenta care a modificat radical legea educatiei. Ordonanta de urgenta adoptata de Guvernul Ponta in iunie aduce 97 de modificari la Legea Educatiei Nationale. OUG prevede, printre altele, organizarea unei a treia sesiuni de BAC si pregatirea elevilor fara Bacalaureat la facultate, in colegii.

FACULTATE FĂRĂ BAC. Ordonanta spune ca organizarea acestor colegii care ii vor primi pe tinerii fara Bacalaureat se face conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei nationale.

Metodologia - practic ultimul act necesar pentru infiintarea acestor colegii pentru tinerii fara BAC - a fost publicata marti, in Monitorul Oficial.

Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial metodologia de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe efectiv sa inscrie la cursuri tineri fara diploma de Bacalaureat. Astfel, marti seara, pe 9 septembrie, in Monitorul Oficial a aparut Ordinul nr. 4.542 din 8 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea si functionarea invatamantului tertiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate, in anul scolar 2014-2015. Ordinul este semnat de catre ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si de catre secretarul de stat pe cercetare, Tudor Prisecaru.

FACULTATE FĂRĂ BAC. COLEGII POSTLICEALE. Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie a anunțat joi într-un comunicat de presă că „Nimeni nu se poate înscrie la facultate şi nu poate dobândi statutul de student, fără diplomă de Bacalaureat".

STUDII POSTLICEALE FĂRĂ BAC: Ministrul Educației, Remus Pricopie vine cu precizări în acest sens, el a declarat că cei care nu au luat BAC-ul nu vor avea statut de "student".

Redăm în continuare conținutul comunicatului de presă:

„Având în vedere informaţiile false, vehiculate de unele surse media, în legătură cu posibilitatea tinerilor fără diplomă de Bacalaureat de a urma studiile universitare de licenţă, doresc să fac următoarele precizări:

"STUDENT" FĂRĂ BAC: Nimeni nu se poate înscrie la facultate şi nu poate dobândi statutul de student, nicăieri pe teritoriul României, fără diplomă de Bacalaureat sau adeverinţă care să ateste susţinerea şi absolvirea examenelor de Bacalaureat.

Sintagma de «colegiu», care apare în Ordonanţa de Urgenţă, are acelaşi sens cu acela de «şcoală postliceală», cu diferenţa că această formă de învăţământ poate fi organizată şi de universităţi.

FACULTATE FĂRĂ BAC. Metodologia prevede ca aceste colegii vor avea o durata de 1-3 ani, "in functie de complexitatea calificarii si de numarul de credite dobandite".

Ministerul nu precizeaza care este nivelul de calificare pe care il primesc absolventii acestor colegii, fara diploma de Bacalaureat. "Calificarile profesionale/ocupatiile corespunzatoare nivelului de calificare sunt conforme celor mentionate in Registrul National al Calificarilor - RNC, care se aproba prin hotarare a Guvernului. Pana la aprobarea RNC se utilizeaza nomenclatoarele calificarilor profesionale pentru care se asigura pregatirea prin invatamantul preuniversitar", se arata in ordin.

FACULTATE FĂRĂ BAC. Continutul integral al Metodologiei-cadru privind organizarea si functionarea invatamantului tertiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate, in anul scolar 2014-2015 pe HotNews.ro.

Etichete: admitere facultate, colegii, diploma de bacalaureat, facultate, facultate fara bac, inscriere facultate, Ministerul Educaţiei, Monitorul Oficial

0/3 COMENTARII
Sandocan
11 sep 11:10
+0
VOTURI
-0
Aceasta masura luata de guvern, nu face altceva,decat sa scada nivelul diplomelor acordate de sistemul de invatamant romanesc. Ce se va intampla cu cei care au absolvit colegiile universitare in perioada 1999-2006?.Acestia au sustinut examen de admitere la aceste colegii si au absolvit cu titlul de ''inginer de colegiu''(subinginer/inginer tehnolog). Oare acesti oameni merita sa fie incadrati sau vazuti de angajatori ca fiind ''pleava scolii''-?
Adi
11 sep 09:40
+0
VOTURI
-0
Wtf?! De ce nu sunt suficiente scolile postliceale?
Jad
10 sep 18:48
+0
VOTURI
-0
Ok deci va rog frumos, draga redactie sa-mi elucidati misterul urmator.

Unde in monitorul official se anunta cele inscrise de dumneavoastra.

Astept un raspuns cu nerabdare.

http://www.monitoruloficial.ro/RO/article--e-Monitor--339.html

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h