Undă verde pentru "Disneyland" românesc, în Tei:roller coaster, casa groazei și roată de 20 de etajeParcul Tei din Capitală va fi transformat radical. Primăria Sectorului 2 va dezvolta în zonă un proiect cu fonduri europene menit să ducă vizitatorii într-o lume magică de poveste, cu personaje fantastice specifice basmelor românești. Proiectul a primit, recent, acceptul pentru finanţare din bani europeni. Noile amenajări propuse într-unul din cele mai vechi parcuri ale Bucureştiului includ printre altele un roller coaster, o casă a groazei cu trenuleţ interior, plus carusel, lanţuri, o roată mică şi o roată mare care să ofere o privelişte de ansamblu asupra lumii de basm din parcul Tei-Plumbuita.

Primăria Sectorului 2 şi Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) au semnat, la mijlocul acestei luni, contractul de finanţare privind odernizarea parcului Tei-Plumbuita din fonduri europene, în valoare de 14,3 milioane euro.

Astfel, bucureştenii care vor vizita parcul Tei-Plumbuita vor avea parte de o experienţă de poveste. Aici, administraţia locală vrea să amenajeze un nou concept de parc de agrement care va purta vizitatorii într-o lume de basm din care nu vor lipsi personajele de poveste românești, precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos. 

"Întregul parc este conceput ca o aventură în lumea poveştilor şi, în funcţie de traseul întreprins, de zona aleasă, aventura şi personajele întâlnite diferă", a explicat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

Vedetele noului parc Tei-Plumbuita vor fi un roller coaster, denumit "balaurul cu şapte capete", de unde vizitatorii vor avea ocazia să experimenteze senzaţii tari de la o înălţime de până la 15 metri, pentru cei mici urmând să fie pregătită o Casă a groazei din "tărâmul celălalt" pe o suprafaţă de 460 metri pătraţi, cu trenuleţ interior şi alte şase vehicule care să amintească de locomotiva cu două vagoane, supranumită o "minune a tehnicii mondiale", şi care oferea o privelişte superbă de pe malul lacului Tei între anii 1950-1970, astăzi linia de tramvai care leagă Tei-ul de Pipera. 

"Roller coaster-ul va avea ca temă balaurul cu şapte capete şi va fi decorat ca atare cu panouri decorative şi butaforii care să susţină această poveste. Traseul pe care se ajunge la acest obiectiv este liniar, dar poate avea şi momente de repaos, oferite de zona de trepte care coboară spre lac, similar unei aventuri din poveşti, unde eroul are de parcurs un drum anevoios înainte de a ajunge la destinaţie. Casa groazei va avea ca temă tărâmul celălalt, atât în ceea ce priveşte decoraţia cât şin traseul interior al construcţiei. Ideea principală este un tărâm altfel care să conţină o mulţime de fiinţe fantastice şi decoraţii surprinzătoare care să sperie călătorul", se menţionează în proiectul de amenajare a parcului Tei-Plumbuita propus de Primăria Sectorului 2. 

Roata mare va urca până la înălţimea unui bloc cu 20 de etaje

Conform sursei citate, în partea dreaptă a parcului, pe malul lacului, urmează să fie amplasate o roată mică (cu înălţimea de 16 metri) denumită "Merele de aur" şi o roată mare "Pasărea măiastră" care va urca până la 63 de metri înălţime oferind o privelişte de ansamblu asupra tuturor zonelor diferite de poveste: "Tărâmul lui Verde Împărat", "Pădurea de Aramă", "Şapte mări şi şapte ţări" şi "Pădurea de Argint". 

Un alt echipament ce va fi adus în parc, maşinuţele, se vor găsi la intrarea de pe strada Petricani şi vor avea tema Făt-Frumos şi tărâmul fermecat. Acestea vor fi însoţite de panouri tematice perimetrale care vor surprinde vitejiile feţilor frumoşi din basme. În plus, maşinuţele vor fi inscripţionate şi decorate diferit astfel încât să devină personaje de poveste: balaurul, zmeul, gheonoiaia, uriaşul, căpcăunul, Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana.

De asemenea, în incinta parcului Tei-Plumbuita vor mai funcţiona un carusel "Herghelia Ilenei Cosânzeana" şi lanţuri care vor juca "hora ielelor", plus multe alte locuri de joacă pentru copii, structurate pe grupe de vârstă.  

Proiectul de modernizare a Parcului Tei-Plumbuita urmează să fie implementat în 2014, finalizarea lui fiind preconizată cel târziu la jumătatea anului 2015. 

Etichete: aventura, Bucureşti, Capitală, carusel, casa groazei, fonduri europene, modernizare parc tei-plumbuita, Neculai Onţanu, parc agrement, parcul tei, proiect modernizare parc Tei-Plumbuita, realitatea, roller coaster, Sectorul 2

0/8 COMENTARII
dumitru
05 iul 07:59
+0
VOTURI
-0
da da ia de aici sa vezi cum il termina pna la sf de 2015, suntem in 5 iulie 2015 nu exista absolut nimic pe locul cu pricina.
George
28 apr 19:01
+0
VOTURI
-0
Va recomand sa sustineti repararea unei greseli facute de Primaria Sectorului 2 in parcul Plumbuita la urmatorul link:
https://www.facebook.com/rideplumbuita
De solutia gasita ar putea beneficia doua comunitati. Va multumim!
vreau parcuri verzi
05 nov 02:26
+0
VOTURI
-0
In afara de boschetii aia din capete, parcul era ok. chiar e nevoie sa mancam si mai mult din spatiul verde? chiar?
lisandra
04 nov 14:40
+0
VOTURI
-0
eu vorbesc despre zona mizerabila, unde banuiesc ca va fi acest grotesc parc...De ce locuitorii din zona dinspre capatul Sos. Pantelimon nu se revolta de aspectul de mahala la care s-a ajuns in ultimii 20 de ani ?
Lisandra
04 nov 14:04
+0
VOTURI
-0
ar fi minunat sa avem iarba,dar pe Sos Pantelimon, de ani de zile, avem multa mizerie, praf, noroaie, mahala si vanzatori ilegali, pe trotuar,si, nu numai, de legume, fructe si tigari...Vrem curatenie si eliminarea comertului ILEGAL STRADAL, vrem o zona civilizata si aerisita, NU MAHALA...
Radu
04 nov 10:07
+0
VOTURI
-0
Parca aici a fost mancat copilul ala de caini.
Manelarie
04 nov 09:04
+0
VOTURI
-0
Ontanu nu e in stare sa stranga gunoiul, cainii si tiganii care vand facturi si tigari
Slick
04 nov 06:59
+0
VOTURI
-0
Ce preocupari are (h)Ontanu: parcuri si flori. In resti, nimic. Noi cei din s2 numai de iarba avem nevoie.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h