Unde aleargă bucureştenii cu bolizii pentru ”liniuţe”Numarul celor care participa la curse de noapte ilegale s-a diminuat (Foto: top1.ro)
Numărul celor care participă la curse de noapte ilegale s-a diminuat (Foto: top1.ro)

Jocurile cu maşini sportive ale piloţilor de stradă ilegali s-au rărit şi nu mai au aceeaşi frecvenţă ca la începutul anilor 2000, potrivit comisarului şef al Brigăzii Rutiere a Capitalei, comisarul-şef Nicu Dragoş. "Liniuţele" (accelerarea pe o distanţă de 400 de metri) şi "cerculeţele" (rotirea în cerc, cu pneurile fumegând şi scârţâind) se îndreaptă acum spre cadrul legal şi organizat, ridicându-se la nivelul evenimentelor omoloage din Occident: curse de drag şi concursuri de drift.

Tano, liderul Asociaţiei Club Sportiv "Midnight Racers", al cărui grup a concurat la cursele ilegale, dar care acum face parte din Federaţia Română de Automobilism Sportiv, spune că "liniuţele" nocturne din Bucureşti încă au loc pentru că fenomenul străzii nu poate fi vreodtă. ”Se ştie că tot ce-i ilegal e şi atractiv. Dar majoritatea celor care o mai fac sunt puşti fără minte, care se strâng şi ei cu şase maşini pe unde pot”, spune Tano.

Arterele rutiere din Bucureşti unde mai au loc curse sunt, conform Brigăzii Rutiere, Bd. Lascăr Catargiu - Şoseaua Kiseleff, Bd. Mărăşeşti - Parcul Carol, Drumul între Tarlale (în zona căii ferate) - Bd. Theodor Pallady; Bd. Timişoara - C.E.T. Vest, Şoseaua Petricani, Şoseaua Gării Căţelu, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Câmpia Libertăţii.

Poliţiştii de la Rutieră îi urmăresc pe cei care au maşini ”suspecte” că ar putea să ia parte la curse ilegale, pe cele care "prezintă modificări ale performanţelor tehnice, accesorii atipice sau modificări ale formei caroseriei ori a pneurilor".

Pe lângă eventualele amenzi de viteză, şoferii "ilegali" pot fi amendaţi pentru tulburarea ordinii publice. În prima jumătate a anului 2011, poliţiştii bucureşteni au dat 135 de astfel de amenzi. Organizarea şi participarea la curse auto neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la trei luni la doi ani.

În Capitală, cele mai cunoscute cluburi auto sunt Insomnia Racing, No Speed Limit, Legal Racing sau Midnight Racers.

Sursa: gândul.info

Etichete: concurs, ilegal, întrecere

0/0 COMENTARII
vlad
17 iul 20:52
+0
VOTURI
-0

bravo cocoshi !!!! nu va lasat pana nu va lasa sa va rupeti masinile in, de exemplu, enormele parcari, drumurile spre superbele obiective industriale decedate, drumuri din padurile din jurul orasulului etcetc. da' poate ar trebui sa platiti ceva la intrare si sa dovediti ca aveti o polita de asigurare pentru copaci / asfalt / ambient in general.

altfel, pedala la fund fara mila !!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE