UNDE au ajuns arborii scoşi de pe scuarul central al bulevardului Iuliu Maniu din Sectorul 6Zeci de arbori au fost scoşi cu tot cu rădăcină de pe scuarul central al bulevardului Iuliu Maniu. Primăria Sectorului 6, prin administratorul public - Adrian Vigheciu, anunţă că pomii au fost transplantaţi în siguranţă în altă zonă din sector. 

În urma informațiilor neconforme cu realitatea, apărute în spațiul public în ultimele zile, Primăria Sectorului 6, prin administratorul public Adrian Vigheciu, face următoarele precizări:
"Acesta este un proiect de amenajare peisagistică prin care ne propunem nu numai să schimbăm imaginea bulevardului Iuliu Maniu, dar și să fim mai prietenoși cu mediul înconjurător. Am planificat noi plantari, iar arborii cuprinși în reamenajare sunt de cinci ori mai numeroși decât cei existenți. Plantele existente sunt, la rândul lor salvate, prin transplantarea în zone din Sectorul 6 cu mai puțin spațiu verde. Această operațiune se poate face în orice perioadă a anului, dacă arborii se transplantează cu balot și la locul de plantare se folosesc stimulatori de înrădăcinare, având în vedere că aceste plante au un procent de prindere foarte bun.


Mai mult, în spațiul unde au fost plantați arborii (pe scuar), înrădăcinarea nu este puternică (creșterea era diferită daca ar fi fost într-un parc) și asta ne permite să scoatem cu ușurință cu balot (afectând cel mult 10% din sistemul radicular, ceea ce nu reprezintă un pericol). După scoatere se distribuie direct la locul de unde au fost pregătite gropile pentru plantare și se udă constant. Timpul dintre scoatere și replantare este relativ mic, pentru a nu-i afecta, chiar dacă unii arbori au intrat în vegetație. Societățile care efectuează aceste operațiuni au oferit garanții pentru lucrări și pentru fiecare arbore nou plantat sau transplantat în altă zonă a Sectorului 6".

CITEŞTE ŞI Au început lucrările de reamenajare peisagistică şi urbanistică pe bdul. Iuliu Maniu. CUM VA ARĂTA

Informații tehnice suplimentare privind reamenajarea bulevardului Iuliu Maniu:
Amenajarea peisagistică se va realiza într-un proiect unitar, de la intrarea în București din autostrada A1 până la Cotroceni.
Va fi montat un sistem de irigație automat și plantați 475 de arbori - tip Catalpa;
Reamenajarea si reconfigurarea locurilor de parcare va duce inclusiv la realizarea de locuri noi de parcare;
Ridicarea bordurilor de demarcație scuar este necesară pentru a bloca traversarea neregulamentară a pietonilor sau parcarea neregulamentara a autovehiculelor;
Vor fi amplasate pasarele pietonale pentru siguranța pietonilor și pentru fluidizarea traficului auto.

Etichete: arbori scosi de pe iuliu maniu, Iuliu Maniu, reamenajare iuliu maniu, Sectorul 6, transplantare arbori iuliu maniu

0/1 COMENTARII
Vlad
29 mar 10:56
+0
VOTURI
-0
Asta e rolul site-ului asta? Sa preia integral precizarile primariei?? Ok, ati dat un titlu, unde s-au pus copacii astia?? Hai ca avem si noi ochi, la cum i-au scos sunt toti condamnati, sunt terminati.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE