Unde este cea mai MURDARĂ apă de pe litoralul românescCea mai murdară apă, plină de bacterii, este în Costineşti. La polul opus, cea mai curată este între Mamaia şi Năvodari.

Unde este cea mai MURDARA apa de pe litoralul romanesc
Unde este cea mai MURDARĂ apă de pe litoralul românesc

Apa mării este în anumite zone de pe litoralul românesc plină de bacterii E.Coli. Medicii atrag atenţia că turiştii pot pleca acasă cu boli digestive grave dacă înghit din greşeală apa mării. Cei mai expuşi sunt copiii.

Turiştii din staţiunea Costineşti se scaldă într-o mare foarte murdară. În această zonă, concentraţia de bacterii este cea mai mare de pe întreg litoralul românesc, potrivit Digi 24.

Aici, specialiştii au găsit în aproape fiecare millitru de apă pus la microscop câte o bacterie.

„S-a datorat supraaglomeraţiei care a existat în perioada de vârf de sezon, temperaturii crescute a mediului, atât a aerului, cât şi a apei", explică dr. Gabriela Căruceru, de la DSPJ Constanţa.

Cea mai curată apă este în partea de nord a litoralului.

Între stațiunea Mamaia și Năvodari este cea mai bună apă pentru îmbăiere, conform raportului făcut de DSP Constanța. Asta pentru că această apa este puțin mai rece, iar bacteriile nu supraviețuiesc foarte mult timp.

Specialiştii analizează apa mării de două ori pe lună. Începând din acest an, rezultatele sunt trimise şi Comisiei Europene, iar ştacheta e foarte ridicată când vine vorba de standardele care trebuie respectate. Dacă până anul trecut România accepta o concentraţie cu E.coli de 2.000 de unităţi la 100 de mililitri de apă, Uniunea Europeană impune acum o concentraţie de 20 de ori mai mică.

Etichete: apa curata litoral, apa litoral, apă murdară litoral, litoral

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE