Unde petrece premierul Dacian Cioloş sărbătorile de PaştiPremierul Dacian Cioloş a anunţat că va petrece sărbătorile Pascale acasă. Primul ministru a explicat jurnaliştilor că "acasă" pentru el înseamnă în Ardeal, nu în Bucureşti. Alţi membri ai cabinetului Cioloş vor rămâne în Capitală sau vor vizita peşteri din Apuseni.

Unde petrece premierul Dacian Ciolos sarbatorile de Pasti (Foto puterea.ro)
Unde petrece premierul Dacian Cioloş sărbătorile de Paşti (Foto puterea.ro)

Şeful Executivului a declarat că va face Paştele acasă, în Ardeal, nu în Bucureşti. El a făcut această afirmaţie, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, în momentul în care vizita expoziţia de Paşti organizată pe holul central al Palatului Victoria, la intrarea în sala de şedinţă.

Expoziţia din holul Palatului Victoria constă în obiecte populare şi costume naţionale de patrimoniu aduse din colecţia Muzeului Satului.

Dacian Cioloş a spus că pe doi dintre artizani îi cunoaşte din perioada în care era comisar european, pentru că i-a dus la Bruxelles pentru a-şi expune lucrările.

La rândul lor, membrii Cabinetului s-au interesat de tehnicile folosite, s-au interesat dacă pot achiziţiona ouă încondeiate, obiecte ceramice, sculpuri din lemn şi ţesături, iar ministrul Justiţiei, Raluca Prună, chiar a dorit să încerce să încondeieze un ou.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a precizat că va petrece Paştele în cel mai frumos loc, după opinia sa, "acasă". Şi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a spus că va petrece Sărbătorile Pascale tot acasă, în Bucureşti. Ea a afirmat că încă nu a pregătit nimic de Paşti.

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer a afirmat că-şi va petrece Paştele în Apuseni.

"O să ies din Bucureşti şi să mă îmbrac în costum naţional că aşa e tradiţia de Paşte, să te pui în costum naţional nou. Rădăcinile sunt în Ţara Lăpuşului, dar foarte multe sunt de suflet, inclusiv Apuseni pentru că am mers mult pe teren acolo şi o să mă duc să văd nişte peşteri pentru că nu am mai fost de mult", a spus ministrul Mediului, conform Mediafax. 

Etichete: dacian ciolos, PASTI 2016, premier, sărbători de Paşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE