Unde se mută Teatrul Nottara, după ce şi clădirea Arcub a fost încadrată în clasa I de risc seismicSpectacolele Teatrului Nottara vor fi mutate din nou, după ce şi clădirea Arcub a fost încadrată în clasa I de risc seismic. Piesele ar putea fi jucate la Teatrul Elisabeta.

Unde se muta Teatrul Nottara, dupa ce si cladirea Arcub a fost incadrata in clasa I de risc seismic
Unde se mută Teatrul Nottara, după ce şi clădirea Arcub a fost încadrată în clasa I de risc seismic
Foto: realitatea.net

UPDATE: PMB anunţă că spectacolele de la Nottara pot fi mutate la Teatrul Elisabeta, dacă managementul teatrului doreşte acest lucru:

"Spectacole ale Teatrului Nottara s-ar putea desfășura și în incinta Teatrului Elisabeta, instituție privată, cu care reprezentanții Direcției Cultură a Municipiului București au purtat discuții în vederea închirierii acestei locații, însă decizia finală aparține managementului Nottara, care trebuie să evalueze dacă locația corespunde pentru desfășurarea spectacolelor. Primăria Municipiului București asigură tot sprijinul conducerii Nottara pentru a identifica o soluție în privința identificării unei noi locații", a transmis primarul general Răzvan Sava printr-un comunicat de presă.

"Acum noi avem sperante. La ora 12,00 o sa merg sa vizitez un alt spatiu, al Teatrului Elisabeta. Primaria n-a stat degeaba si chiar este alaturi de noi si ii multumim si pe aceasta cale. Numai ca si acolo este un lucru destul de incurcat. Eu, cel putin, stiu ca este un teatru particular. (...) Mergem sa vedem daca este si posibil si cam cate spectacole putem duce acolo daca ar fi sa ne mutam, pentru ca ar trebui sa ducem macar 20 dintre cele 33 - la ArCuB ar fi intrat vreo 26 sau 27, cu adaptari - pentru a sti ca avem un spatiu al nostru unde publicul sa stie ca vine la Teatrul Nottara. Asta este stradania si a Teatrului Nottara, si a mea personala, si a celor din Primarie si din Consiliul General", a declarat, vineri, Marinela Tepus, managerul Teatrului Nottara, conform Hotnews.ro.

Ea a precizat ca spectacolele care s-ar putea muta la Teatrul Elisabeta ar fi doar cele care se joaca la Sala Studio, motivul fiind scena care nu este indeajuns de incapatoare.

"Scena de la Elisabeta, asa cum este, nu ne permite sa mergem cu spectacolele noastre direct. Eu nu am fost acolo, am vazut numai pe internet. Astazi voi merge acolo si cu Stefan Caragiu, care este scenograful nostru. El a fost deja acolo si a zis ca s-ar putea adapta cumva incat sa ducem spectacolele de la Sala Studio. Dar trebuie sa mergem sa masuram si trebuie ca Primaria sa negocieze. Nu este ceva concret insa. Inainte de a concretiza, trebuie sa mergem sa vedem cate spectacole ar intra acolo'', a spus ea.

Tepus s-a aratat ca a fost surprinsa de faptul ca sediul ArCuB a fost incadrat in clasa I de risc seismic.

"Si pe noi, si pe cei de la Primarie, aparitia, ca o lovitura de teatru, a acestei buline rosii ne-a lasat masca, asta pentru a ramane in termeni strict teatrali. Sigur ca nu putem tine masca pe nas prea mult timp pentru ca trebuie sa cautam din nou, si asa si facem, cautam la propriu, si noi, si Primaria, alte spatii", a precizat managerul Teatrului Nottara.

Marinela Tepus s-a aratat nemultumita de faptul ca directorul ArCuB nu i-a informat ca acest spatiu se afla ''in interiorul unui studiu de fezabilitate''.

Etichete: arcub, teatru, teatrul nottara

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE