Unde sfârâie grătarele în Bucureştigratar (Foto: pixme.org)
gratar (Foto: pixme.org)

Primăria Capitalei a amenajat un spaţiu special pentru picnic la Palatul Mogoşoaia, unde sunt puse la dispoziţia cetăţenilor grătare şi saci menajeri pentru colectarea deşeurilor. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, proiectul pentru amenajarea unei zone destinate acestei activităţi în aer liber a fost iniţiat şi realizat anul trecut. De atunci, au fost identificate şi alte spaţii, care urmează să fie amenajate, anunţă Mediafax, preluat de Realitatea.net.

Dacă oficialii Primăriei Sectorului 1 se plâng că în această arie administrativ-teritorială "nu există zone în care să poată fi amenajate, pentru cetăţeni, spaţii destinate picnicurilor", reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) din Sectorul 2 spun că au identificat cinci zone unde au început să amenajeze spaţii de picnic pentru cetăţeni. În prezent, din cele cinci, este funcţional un spaţiu pentru picnic, în parcul Sfântul Pantelimon. Celelalte patru, în curs de amenajare, vor fi în parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Morarilor şi Dobroeşti.

Şi reprezentanţii Sectorului 4 anunţă că au amenajat, "încă din vara lui 2009", în Parcul Lumea Copiilor, "o zonă pentru barbeque" cu 70 de grătare. Lângă grătare sunt foişoare de lemn în care se poate servi masa, curăţenia în zonă fiind asigurată de ADP Sector 4. Pentru accesul în această zonă a parcului, cetăţenii trebuie să prezinte un act de identitate, potrivit reprezentanţilor primăriei de sector.

În sectorul 5 nu este amenajată nicio zonă unde cetăţenii să poată ieşi la picnic, potrivit Primăriei Sectorului 5.

În schimb, Primăria Sectorului 6 a amplasat, încă de la începutul lunii aprilie, între Parcul Crângaşi şi Lacul Morii, cinci grătare pentru bucureştenii dornici să-şi petreacă timpul în aer liber, la picnic. Ulterior, numărul grătarelor a fost mărit la şapte. Tot în sectorul 6, un alt spaţiu destinat picnicului este în curs de amenajare în cartierul ANL "Constantin Brâncuşi", unde vor funcţiona şase grătare. În ambele zone pentru picnic din sectorul 6 vor fi amplasate şi toalete ecologice, iar poliţiştii locali vor supraveghea locurile unde se află grătarele.

Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic, care a intrat în vigoare în 30 martie, reglementează activităţile de picnic desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, având ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic. Potrivit actului normativ, oamenii riscă amenzi de până la 5.000 de lei pentru ieşirile la iarbă verde în zonele neamenajate.

Etichete: gratar, picnic, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6, zonă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE