Unde sunt cele mai ieftine terenuri din BucureștiCriza a tăiat substanţial din preţurile terenurilor. Un grup austriac a vândut un teren într-o zonă bună a Capitalei cu aproape cinci milioane de euro, în condițiile în care, în urmă cu șase ani, terenul ar fi valorat de trei ori mai mult.

Unde sunt cele mai ieftine terenuri din Bucuresti
Unde sunt cele mai ieftine terenuri din București
Foto: www.floresti-gilau.ro

8.200 de metri pătraţi are terenul din zona Barbu Văcărescu. Prețul ar putea ajunge la cinci milioane de euro. Tranzacţia este cea mai mare din ultimii ani, dar dacă ar fi fost vândut acum şase ani, terenul ar fi valorat 15 milioane de euro.

„O plajă de preţuri între 500 şi 900 de euro metrul pătrat pentru Barbu Văcărescu. În perioada de boom găseai şi cu 1500 de euro metrul pătrat", spune consultantul imobiliar Flavius Pop, scrie digi24.ro.

Nu este, însă, cea mai scumpă zonă din Capitală. În zona Şoseaua Nordului şi Satul Francez preţurile nu coboară sub 1.000 de euro metrul pătrat.

Chiar dacă preţurile au scăzut faţă de 2008, se păstrează încă mari şi în zona Pipera. Este şi unul din motivele pentru care dezvoltatorii din zonă au ţinut preţurile locuinţelor ridicate. Este și cazul unui ansamblu rezidenţial construit pe un teren cumpărat în 2006 cu două milioane de euro. Au fost ridicate şase blocuri cu 250 de apartamente, din care au fost vândute puţin peste jumătate. Ultima tăiere de preţ a fost făcută în urmă cu aproape o lună.

Dezvoltatorii care se apucă acum de treabă construiesc cu bani mai puţini, pentru că şi terenurile şi materialele sunt mai ieftine. În zone precum Titan, Colentina, Prelungirea Ghencea sau Berceni, un metru pătrat ajunge între 100 şi 500 de euro, la jumătate faţă de 2008.

„În Militari, spre ieşirea din Bucureşti, vorbim şi de 100 de euro metrul pătrat", spune Valentin Hobjila, consultant imobiliar.

În 2008-2009, același teren costa 250-300 de euro pe metru pătrat.

În afara Capitalei, preţurile sunt chiar şi mai mici.

„Zonele aflate la ieşirea din Bucureşti, de inelul centurii, unde găsim preţuri de 50-75 de euro metrul pătrat", spune Flavius Pop.

Numărul tot mai mare de tranzacţii se datorează băncilor, care au început să scoată la vânzare terenurile puse gaj de cei care au luat credite în urmă cu 5-6 ani şi care nu şi-au mai putut plăti datoriile.

Etichete: terenuri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE