Unde vor lucra în folosul comunităţii, în 2014, bucureştenii care iau ajutoare de la primărieBucureştenii din Sectorul 6 care iau ajutoare în bani de la Primărie vor presta şi în acest an ore de muncă în folosul comunităţii. Beneficiarii de ajutoare financiare vor lucra îndeosebi la amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din trei cartiere mari. 

Unde vor lucra in folosul comunitatii, in 2014, bucurestenii care iau ajutoare de la primarie
Unde vor lucra în folosul comunităţii, în 2014, bucureştenii care iau ajutoare de la primărie

Planul de acţiuni de interes local pentru anul 2014 în vederea repartizării orelor de muncă pentru persoanele apte de muncă, beneficiare ale Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare a fost aprobat recent de Consiliul Local Sector 6. 

Astfel, bucureştenii care iau ajutoare de la Primărie sub forma venitului minim garantat vor presta diverse activităţi în folosul comunităţii, îndeosebi pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din sector, respectiv în cartierele Drumul Taberei, Giuleşti şi Crângaşi. 

Practic, pe tot parcursul anului, beneficiarii de ajutoare vor participa la strângerea resturilor vegetale, la degajarea terenurilor de resturi vegetale, crengi, hârtii, plastice şi săparea şi aerarea solului, şi numai în sezonul rece vor lua parte la lucrările de deszăpezire a aleilor şi de împrăştiere a materialelor antiderapante. 

De asemenea, pe tot parcursul anului, cei care iau venitul minim garantat de la Primărie vor trebui să participe la curăţarea spaţiilor verzi cu grebla, adunarea resturilor vegetale în grămezi şi încărcatul acestora în mijloacele de transport puse la dispoziţie de administraţia locală. 

"Se vorbeşte foarte multe despre asistaţii social, ei sunt huliţi pe nedrept. Cetăţenii Sectorului 6 care beneficiază de venitul minim garantat, prin mijlocirea Primăriei, vor contribui, prin muncă, la creşterea calităţii vieţii noastre, a tuturor. Ei vor participa, alături de echipele Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană, la amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din cartierele Drumul Taberei, Giuleşti şi Crângaşi, infrumuseţând Sectorul 6", a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6. 

Parcul Drumul Taberei urmează să fie redeschis în acest an, după finalizarea lucrărilor de amenajare arhitecturală şi peisagistică

Tot în cartierul Drumul Taberei se mai lucrează la amenajarea parcului Drumul Taberei unde lucrările au fost finalizate în proporţie de aproape 70% până la sfârşitului anului 2013, acestea urmând să fie finalizate în întregime în a doua parte din 2014. 

Proiectul de modernizare arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei cuprinde totodată lucrări de montare a pilonului central Pasarela Belvedere, montarea capetelor de pod Pasarela Belvedere, fundaţie pod pietonal drept, fundaţie pod pietonal arcuit, a precizat în noiembrie administraţia locală. VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI DE PE ŞANTIERUL PARCULUI DRUMUL TABEREI, înainte de a fi oprite lucrările din cauza vremii. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale.

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene "tip Nufăr", una cu 60 de jeturi de apă, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil "Pasărea măiastră", ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.

Planurile administraţiei locale includ regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului Drumul Taberei, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului.

Mai multe imagini din parcul Drumul Taberei, la finalul lucrărilor de modernizare, în VIDEO-ul de mai jos:

Tot în Sectorul 6 urmează să fie amenajate şi alte noi spaţii verzi prin construirea unui nou parc, de aproape 10.500 mp, în cartierul ANL Constantin Brâncuşi. Amenajarea peisagistică a Parcului ANL Brâncuşi face parte din Programul de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului prin Realizarea de Spaţii Verzi, aprobat în 2013 de Consiliul Local Sector 6.  Noul parc din incinta celui mai mare complex rezidenţial pentru tineri din ţară va beneficia de dotări moderne, adresate diferitelor vârste, cu spaţii de odihnă şi recreere, jocuri pentru copii, fiind o oază verde în cartierul de aproape 1.700 de locuinţe. VEZI DETALII AICI.   

Etichete: cartier Drumul Taberei, munca in folosul comunitatii, parc drumul taberei, rareş mănescu, Sectorul 6, spatii verzi, venit minim garantat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE