CRIZA REFUGIAŢILOR: Ungaria va închide graniţa cu CroaţiaUngaria va închide, vineri noapte, graniţa cu Croaţia, a anunţat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto. 

Ungaria sigileaza granita cu Croatia
Ungaria sigilează graniţa cu Croaţia
Foto: evz.ro

UPDATE: Ungaria isi va inchide frontiera cu Croatia, pentru migranti, la miezul noptii, la o luna dupa ce a facut acelasi lucru la granita sa cu Serbia, a anuntat vineri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, potrivit Hotnews.ro.

Premierul ungar Viktor Orban a anuntat vineri ca, in cursul zilei, va avea loc o intalnire a consiliului de securitate nationala pentru a decide asupra inchiderii granitei dintre Ungaria si Croatia, relateaza Agerpres.ro.

Intr-o declaratie data presei la Bruxelles dupa summitul european, Orban a spus ca sunt indeplinite conditiile pentru inchiderea granitei cu Croatia si ca poate fi obtinut acelasi nivel de protectie a frontierei ca la granita dintre Ungaria si Serbia. El a adaugat ca anterior summitului european de joi de la Bruxelles, tarile din Grupul de la Visegrad au transmis intr-un comunicat ca vor ajuta Ungaria sa-si protejeze frontierele.

Orban anuntase joi ca va discuta cu partenerii europeni si regionali la summitul european, inainte de a lua o decizie finala cu privire la planificata inchidere a granitei ungaro-croate.

Ungaria a incheiat constructia gardului la granita cu Croatia, iar armata si politia vor putea inchide frontiera imediat dupa luarea unei decizii in acest sens, a declarat joi un oficial guvernamental.

 

Etichete: granita ungaria, refugiati, ungaria

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE