Unii copii internaţi cu SHU la Marie Curie ar putea fi externaţi la sfârşitul săptămâniiTrei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU) se află încă internaţi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie", din Bucureşti. Unii din aceştia ar putea fi externaţi la sfârşitul săptămânii. 

Unii copii internati cu SHU la Marie Curie ar putea fi externati la sfarsitul saptamanii  (Foto teotrandafir.com)
Unii copii internaţi cu SHU la Marie Curie ar putea fi externaţi la sfârşitul săptămânii (Foto teotrandafir.com)

În condiţiile menţinerii evoluției favorabile a stării celor trei bebeluşi, până la sfârșitul acestei săptămâni o parte dintre copii vor putea fi externați, anunţă Ministerul Sănătăţii. 

Copiii sunt internați în secția de Nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate. În prezent, doar bebeluşul din Mioveni mai este supus procedurilor de dializă peritoneală.

Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluție favorabilă, se precizează într-un comunicat al ministerului. 

Institutul Cantacuzino: Copiii NU s-au îmbolnăvit de la brânza Brădet şi nici de la carnea de pui

RAPORT E.COLI. Institutul Cantacuzino a anunţat rezultatele analizelor făcute în cazul a trei copii din Argeş, Sibiu şi Bacău, îmbolnăviţi cu bacteria E.Coli care au decedat la spital. Astfel, concluziile analizelor de la Institutul Cantacuzino arată că aceştia nu s-au îmbolnăvit din cauza consumului de brânză de la Lactate Brădet şi nici după ce au consumat carne de pui.

"Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând aşteptările întrucât nu erau indicaţii de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) şi diferite de cele din brânză şi carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)", se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino.

Vezi aici documentul de la Institutul Cantacuzino. 

RAPORT E.COLI. Scandalul a pornit după ce s-a vehiculat faptul că bebeluşii care au murit s-ar fi îmbolnăvit după ce au consumat brânză şi carne infestate cu bacteria E.Coli. Ulterior, autorităţile au negat acest lucru, prezentând fiecare rapoarte şi analize specifice. 

Min. Agriculturii: Nu există dovada legăturii între bebeluşii morţi şi brânza infestată cu E.Coli

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, miercuri, că nu există dovada legăturii dintre lotul de brânză depistat ca fiind infestat cu bacteria E.coli şi moartea bebeluşilor din judeţul Argeş. Ministrul a precizat că a fost făcut public numele producătorului Lactate Brădet pentru a preveni alte îmbolnăviri în rândul consumatorilor.

ANSVSA: Nu există o legătură directă între brânza de vaci şi îmbolnăvirea copiilor cu SHU

ANSVSA a precizat, de asemenea, că nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs în data de 22.02.2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHU. 

Etichete: bebelusi bolnavi, Marie Curie, shu, stare sanatate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE