Unirea Republicii Moldova cu România, promovată de Traian Băsescu la Congresul Popularilor EuropeniCongresul Popularilor Europeni se desfăşoară în această perioadă în Spania. La congres, fostul preşedinte Traian Băsescu promovează unirea Republicii Moldova cu România.

Basescu, despre declaratiile lui Saftoiu privind interceptarile: "O prostie"
Băsescu, despre declarațiile lui Săftoiu privind interceptările: "O prostie"
Foto: informatia-zilei.ro

Fostul şef de stat a cerut sprijinul românilor din Spania pentru formaţiunea condusă de Eugen Tomac, care va avea ca scop principal promovarea reîntregirii naţionale.

Traian Băsescu a declarat că obiectivul naţional al românilor ar trebui să fie acum reîntregirea ţării şi a spus că vrea să atragă sprijinul popularilor europeni la acest congres, la care a fost invitat de liderul popular Joseph Daul, informează TVR.

La rândul lor, românii din Coslada i-au cerut lui Traian Băsescu soluţii la probleme legate de creditele ipotecare sau pentru repatrierea celor care mor în Spania.

Traian Băsescu a fost întâmpinat cu pâine şi sare în sala de conferinţe a unui hotel din Coslada, un oraş cu o importantă comunitate de români din apropierea Madridului.

Aproximativ 100 de persoane l-au primit pe Traian Băsescu la Coslada, unde a fost însoţit de câţiva parlamentari ai partidului Mişcarea Populară.

La congresul Partidului Popular European la Madrid participă şi liderii PNL Alina Gorghiu şi Mihai Blaga, liderul UDMR - Kelemen Hunor şi mai mulţi europarlamentari români. Printre temele de dezbatere se numără criza refugiaţilor din Siria şi situaţia zonei euro.

Etichete: moldova, Traian Băsescu, unire

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE