Unitatea modernă pentru Arși, care stă nefolosită, utilată de un apropiat de-al lui OprescuUnitatea modernă pentru arși de la Floreasca nu a fost pusă în funcțiune pentru a trata victimele incendiului de la Clubul Colectiv, deși a fost inaugurată acum câteva luni. Conform Rise Project, firma care s-a ocupat de utilarea acesteia aparține unui apropiat de-al lui Sorin Oprescu.

Unitatea moderna pentru Arsi, care sta nefolosita, utilata de un apropiat de-al lui Oprescu
Unitatea modernă pentru Arși, care stă nefolosită, utilată de un apropiat de-al lui Oprescu
Foto: fresh24.ro

RISE Project a verificat cine e firma care s-a ocupat de utilarea acestei unități de chirurgie plastică, realizată la Spitalul Floreasca. Răspunsul: compania Gemedica, deținută de Aurel Galea (49 de ani), prieten intim, sponsor de campanie electorală și partener de afaceri al lui Sorin Oprescu, informeaza riseproject.ro.

 

Echiparea clinicii, împreună cu instruirea celor care urmau să o folosească, a fost realizată, între 2013 și 2015, în baza unui acord cadru care presupunea livrarea produselor și serviciilor descrise mai sus contra unei sume de până la 9 milioane de euro (38,9 milioane de lei).  Firma Gemedica a câștigat licitația organizată de Spitalul Floreasca în condițiile în care a fost singura care s-a înscris în competiție.

De altfel, la toate licitațiile organizate de Spitalul Floreasca și câștigate de firma Gemedica (toate câte au fost găsite de RISE Project pe site-urile de specialitate), această companie a participat singură, fără să o concureze nimeni.

În 2012, de exemplu, tot fără să fie concurată de nimeni, Gemedica a câștigat cinci licitații organizate de Spitalul Floreasca, pentru sume de circa 6 milioane de euro. (Detaliile uneia dintr ele, referitoare la furnizarea unor aparate folosite la terapie intensivă, AICI).

De subliniat că toate sumele citate mai sus sunt stipulate în acorduri cadru, încheiate între Gemedica și Spitalul Floreasca. Ele desemnează plafonul maxim financiar în interiorul căruia spitalul poate să achiziționeze produse și servicii de la firma lui Aurel Galea, pentru fiecare contract în parte. Fluxurile de bani dintre Spitalul Floreasca și Gemedica ar putea fi mai mici.

Unitatea de urgențe pentru arși, inaugurată acum o jumătate de an și evaluată la 9 milioane de euro, este intitulată „Clinică de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă".

Etichete: colectiv, floreasca, unitate floreasca

0/1 COMENTARII
zzz
03 Nov 19:06
+0
VOTURI
-0
si pana la urma de ce nu e functionala ? cerceteaza cineva chestia asta ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE