UNIȚI SALVĂM oferă asistență juridică GRATUITĂ protestatarilor din Piața UniversitățiiOrganizația Uniți Salvăm anunță că va oferi asistență juridică gratuită protestatarilor care au primit sau vor primi prin poştă procese verbale de constatare a contravenţiilor pentru că au participat duminică, 7 iunie, la protestul pașnic din Piața Universității.

"Ieri Piaţa Universităţii din Bucureşti a fost din nou scena unor abuzuri ale Jandarmeriei Române, în ciuda protestului pașnic. Îi anunţăm pe toţi cei care au primit sau vor primi prin poştă procese verbale de constatare a contravenţiilor, prin care li se vor da fel de fel de amenzi şi avertismente, că pot primi asistenţă juridică gratuită din partea Uniţi Salvăm", arată organizația într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare.

Pentru a putea beneficia de asistența "Uniți Salvăm", procesele verbale pot fi scanate și trimise la adresa de e-mail: avocatiius@gmail.com.

"Protestul nostru de ieri a fost unul perfect legal, fiind conform cu Art. 3 din Legea nr. 60/1991 a adunărilor publice, care exceptează de la obligatia notificării întrunirile care au loc în exteriorul instituţiilor, aşa cum sunt atât Universitatea Bucureşti, cât şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu".

Cei care au comis fapte penale de abuz în serviciu, purtare abuzivă şi lipsire de libertate în mod ilegal au fost cei care au comandat acţiunile represive de ieri", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook Uniți Salvăm.

CITEȘTE ȘI: Incidente la protest: Jandarmii au intervenit și au ridicat protestatari cu duba, duminică seara

Organizația anunță că asistenţa pe care o oferă acoperă şi eventualele sancţiuni de la protestele din 9 şi16 mai, precum şi de la protestele din ţară şi va fi disponibilă şi pe viitor, aşa cum a fost din 2013 încoace.

Amintim că la protestele de duminică seara, din Piața Universității, pornite împotriva despăduririlor, dar care au devenidet apoi anti-Ponta, au avut loc incidente între protestatari și jandarmi. Astfel, jandarmii au intervenit în forţă, iar câteva persoane au fost imobilizate de forţele de ordine şi au fost luate cu duba. Alte persoane au fost blocate de jandarmi să părăsească Piața Universității.

Două incidente i-au avut în prim plan pe manifestanți și jandarmi. Cel puțin două persoane au fost reținute și duse la secție, pentru refuzul de a se legitima. Protestatarii au fost legitimați cu forța.

Din 15 în 15 minute, jandarmii transmiteau următorul mesaj prin megafoane: "Stimati cetateni, va rugam sa va pastrati calmul si sa respectati recomandarile fortelor de ordine. Activitatea dumneavoastra contravine legii. Va multumim!"

Etichete: asistentă, contravenții, gratuit, Jandarmeria, juridic, Piaţa Universităţii, proces verbal, sancţiuni, scanat, uniti salvam

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE